x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international EURO 2024: Germania, prima echipă calificată în optimile de finală, după 2-0 cu Ungaria

EURO 2024: Germania, prima echipă calificată în optimile de finală, după 2-0 cu Ungaria

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   23:15
EURO 2024: Germania, prima echipă calificată în optimile de finală, după 2-0 cu Ungaria
Sursa foto: Hepta

Selecţionata Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a învins Ungaria cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa A.

Germania și-a valorificat statutul de favorită în partida de la Euro 2024, în fața unei Ungarii pe care nu reușise să o învingă în ultimele 3 meciuri directe. Căpitanul Gundogan a contribuit la ambele goluri marcate de nemți, cu un gol și o pasă decisivă. Germania e ca și calificată în optimi.

După înfrângerea categorică în fața Elveției, elevii lui Marco Rossi aveau nevoie de cel puțin o remiză în fața gazdelor, care veneau cu un moral ridicat, dat de victoria cu 5-1 împotriva Scoției, în meciul de deschidere al turneului.

Nemții au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 11, când Kai Havertz a trimis din apropiere spre poarta lui Peter Gulacsi, care a respins in extremis cu palma o minge ce părea că nu mai poate fi oprită.

Tânărul Musiala a fost cel care a dezghețat tabela, în minutul 22, după o fază confuză, la capătul căreia Gundogan a recuperat o minge în fața porții și la servit pe mijlocașul de 21 ani al lui Bayern Munchen, pentru un șut imposibil de blocat.

În minutul 26, Dominik Szoboszlai l-a pus la încercare pe Manuel Neuer, care a parat lovitura liberă a maghiarului cu o robinsonadă de efect.

Ungaria s-a bucurat prematur la golul reușit cu o lovitură de cap de Roland Sallai, în al doilea minut suplimentar de joc al primei reprize, reușita nefiind validată pe motiv de offside, decizie confirmată și de asistentul VAR.

Nemții au dominat primele minute de joc ale reprizei secunde, însă prima ocazie de gol le-a aparținut maghiarilor, lovitura de cap a lui Barnabas Varga trecând puțin peste poartă.

Ilkay Gundogan, servant la primul gol al Germaniei, a devenit marcator, în minutul 67, când a fructificat o pasă în careu, venită din flancul stâng, de la Maximilian Mittelstadt. Căpitanul german a marcat al 19-lea gol pentru națională, la a 78-a selecție.

Leroy Sane, puțin vizibil în meci, a avut o primă ieșire la scenă în minutul 75, când șutul său a fost parat de Gulacsi.

Julian Nagelsmann a efectuat până la final toate cele cinci modificări, introducând în teren, în fața celor 55.000 de spectatori de la Stuttgart un jucător al echipei locale Vfb.

Nemții s-au impus cu 2-0 și sunt ca și calificați în optimile de finală, în timp ce maghiarii rămân cu zero puncte, dar cu șanse teoretice de a trece în faza jocurilor eliminatorii, cu o eventuală victorie în ultimul meci, cu Scoția.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: germania euro 2024 Ungaria