x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania a spulberat Scoția în meciul de deschidere de la EURO 2024

Germania a spulberat Scoția în meciul de deschidere de la EURO 2024

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2024   •   07:40
Germania a spulberat Scoția în meciul de deschidere de la EURO 2024
Sursa foto: Hepta

Echipa Germaniei a învins formația Scoției cu scorul de 5-1 (3-0) vineri seara, pe Football Arena din Munchen, în cadrul Grupei A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania până pe 14 iulie.

Echipa lui Nagelsmann a început Euro 2024 într-un mod excelent, rezolvând meciul încă din prima repriză. Florian Wirtz a deschis scorul în minutul 10, șutând din marginea careului după o pasă de la Kimmich. Jamal Musiala a dublat avantajul în minutul 19, fiind servit de Kai Havertz, care a fost lansat în careu.

Germania a primit un penalty în minutul 25, după o intervenție a lui Christie asupra lui Musiala. Cu toate acestea, arbitrajul video a mutat faultul în afara careului, iar Gunn a reținut șutul expediat de Havertz în minutul 28. Finalul primei reprize a adus eliminarea lui Porteous, după un fault dur asupra lui Gundogan. Havertz a transformat penalty-ul rezultat în minutul 45+1, ducând scorul la 3-0.

Germania a dominat și după pauză, iar Niclas Fullkrug a mai adăugat un gol pentru 4-0.

A existat o fărâmă de consolare, deoarece un autogol al lui Antonio Rudiger în minutul 87 le-a oferit fanilor scoțieni un scurt moment de sărbătoare.

Cu toate acestea, Emre Can a marcat în prelungiri și scorul a devenit 5-1 - cea mai mare înfrângere din meciul de deschidere la Euro.

În celălalt meci din grupă, echipele Ungariei și Elveției se vor înfrunta sâmbătă la Koln. Următoarele meciuri din Grupa A se vor juca pe 19 iunie, când Germania va întâlni Ungaria, iar Scoția va juca împotriva Elveției.

 

Echipele de start:

  • Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz – Havertz. Selecţioner: Julian Nagelsmann.
  • Scoţia: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney – Ralston, McGregor, McGinn, A. Robertson (căpitan) – McTominay, Christie – Che Adams. Selecţioner: Steve Clark.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: euro 2024 Germania scotia