x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Golul anului 2020 a fost înscris de Son Heung-Min, după o cursă de 70 de metri

Golul anului 2020 a fost înscris de Son Heung-Min, după o cursă de 70 de metri

18 Dec 2020   •   20:41
Golul anului 2020 a fost înscris de Son Heung-Min, după o cursă de 70 de metri

FIFA Puscas Award, distincția oferită pentru cel mai frumos gol al ultimului an, a fost oferită anul acesta fotbalistului coreean Son Heung-Min.

Reușita sa poate fi comparată cu golul secolului 20, al lui Diego Armando Maradona.

Atacantul Son Heung-Min joacă din 2015 în Premiere League, la Tottenham Hotspur, pentru care a marcat 89 de goluri în 224 de apariții.

Golul pentru care a fost premiat l-a marcat în 7 decembrie 2019, în partida dintre Tottenham Hotspur și Burnley FC.

Reușita lui poate fi foarte bine comparată cu golul secolului 20, care i-a fost atribuit lui Diego Armando Maradona, gol pe care starul argentinian l-a înscris în meciul internațional Anglia - Argentina din sferurile de finală ale Campionatului Mondial din Mexic 1986, pe celebrul stadion Azteca (Mexico City).

Ba chiar se poate spune că golul lui Son a fost și mai frumos. Acesta a primit o minge la marginea careului propriu și a avansat cu viteză spre centrul terenului. A lăsat în urmă în cursa sa spre poarta adversă 7 sau 8 jucători adverși, a pătruns singur în careu și l-a învins pe portarul advers din dreptul punctului cu var.

În comparație, golul secolului 20 a fost marcat de Maradona după o cursă ceva mai scurtă, puțin dinaintea liniei de mijloc a terenului, acesta driblând în calea sa doar 6 jucători, e drept printre ei fiind și portarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: golul anului