x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Guvernul britanic a eliberat licența pentru vânzarea clubului Chelsea

Guvernul britanic a eliberat licența pentru vânzarea clubului Chelsea

25 Mai 2022   •   19:05
Guvernul britanic a eliberat licența pentru vânzarea clubului Chelsea
Sursa foto: chelseafc.com

Guvernul britanic a emis o licență care permite vânzarea clubului Chelsea către un consorțiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers, susținut de Clearlake Capital, a declarat miercuri ministrul sportului, Nadine Dorries, citată de Reuters.

Actualul proprietar, Roman Abramovici, face obiectul unor sancțiuni din partea guvernului britanic. El a scos clubul londonez la vânzare la începutul lunii martie, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

"Suntem convinși că veniturile din vânzare nu îi vor aduce beneficii lui Roman Abramovici sau altor persoane sancționate", a declarat Dorries pe Twitter. "Având în vedere sancțiunile pe care le-am impus celor care au legătură cu Putin și invazia sângeroasă a Ucrainei, viitorul pe termen lung al clubului poate fi asigurat doar sub conducerea unui nou proprietar".

Marți, consorțiul, care a convenit asupra termenilor de achiziție a lui Chelsea pentru 4,25 miliarde de lire sterline (5,33 miliarde de dolari) la începutul acestei luni, a trecut testul proprietarilor și directorilor din Premier League.

Chelsea a funcționat sub o licență guvernamentală de când activele lui Abramovici au fost înghețate în martie, iar aceasta urma să expire la 31 mai.

Clubul confirmase anterior că toate încasările din vânzare vor fi donate de Abramovici unor cauze caritabile.

"Suntem acum convinși că veniturile totale ale vânzării nu vor beneficia de Roman Abramovici sau de orice altă persoană sancționată", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Vom începe acum procesul de a ne asigura că veniturile din vânzare sunt folosite pentru cauze umanitare în Ucraina, sprijinind victimele războiului."

Finalizarea vânzării va permite Chelsea să reînnoiască activitatea de transferuri, precum și să permită jucătorilor să semneze noi contracte, ceea ce a fost interzis ca parte a sancțiunilor impuse.

Anterior, doar deținătorii de abonamente puteau asista la meciurile de acasă, în timp ce guvernul a anunțat, de asemenea, o interdicție privind vânzarea de mărfuri.

Grupurile conduse de coproprietarul Stephen Pagliuca de la Boston Celtics și de fostul președinte al British Airways, Martin Broughton, au fost eliminate din procesul de licitație, iar un consorțiu condus de familia Ricketts, proprietara Chicago Cubs, s-a retras din cursă.

(sursa: Mediafax)

×