x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international István Kovács întră în istoria turneelor finale majore, spulberând un record inedit

István Kovács întră în istoria turneelor finale majore, spulberând un record inedit

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2024   •   22:15
István Kovács întră în istoria turneelor finale majore, spulberând un record inedit
Sursa foto: Hepta

Arbitrul român István Kovács a arbitrat miercuri partida dintre Turcia și Cehia, încheiată cu victoria cu 2-1 a turcilor. Românul a avut parte de un meci tensionat, în care a dat cartonaș roșu în minutul 20, pentru ca mai apoi să ajungă la un total de 20 de sancțiuni disciplinare, un record absolut.

Aproape jumătate din cele 20 de cartonașe acordate le-a dat după minutul 80 al jocului, când a aplicat 8 sancțiuni cu cartonaș galben și una cu cartonaș roșu.

Un total de 20 de cartonașe (inclusiv 2 roșii) au fost date de Kovács în acest meci, cu cel puțin 9 mai mult decât în orice alt meci din istoria Euro, cele mai multe fiind 10 cartonașe, acordate în 4 ocazii.

De asemenea, Kovács depășește recordul pentru cele mai multe cartonașe într-un meci de Cupa Mondială, aici vechiul record fiind de 16, în 3 ocazii.

Românul a făcut erou negativ din Antonin Barak, care a devenit abia al doilea jucător ceh expulzat la Euro, după Radoslav Latal care a primit 2 cartonașe roșii, în edițiile 1996 și 2000.

Barak este, de asemenea, și primul jucător de la Euro care vede 2 cartonașe galbene în primele 20 de minute ale unui meci.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: kovacs euro 2024 record