x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Încă o echipă din Premier League este amenințată cu depunctarea

Încă o echipă din Premier League este amenințată cu depunctarea

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   23:11
Încă o echipă din Premier League este amenințată cu depunctarea
Sursa foto: Hepta

Leicester City s-ar putea confrunta cu o deducere de puncte, după ce Premier League a sesizat joi o comisie independentă în legătură cu presupuse încălcări ale regulilor de fair play financiar ale competiției.

Leicester, care a retrogradat în Championship în sezonul trecut, nu și-a prezentat conturile financiare auditate, a precizat Premier League într-un comunicat, citat de Reuters.

„Presupusa încălcare se referă la perioada de evaluare care se încheie în sezonul 2022/23, când clubul era membru al Premier League", se arată în comunicat.

„Procedurile vor fi desfășurate în conformitate cu un calendar care va fi stabilit de comisia independentă".

Leicester s-a declarat surprinsă și dezamăgită de decizia ligii de a-i acuza, deși nu este un club din Premier League.

„LCFC rămâne dispus și dornic să se angajeze în mod constructiv cu Premier League și EFL pentru a căuta o rezolvare adecvată a oricăror acuzații potențiale, de către organismele potrivite și la momentul potrivit", a comunicat clubul într-o declarație.

„Clubul continuă să se sfătuiască atent cu privire la poziția sa și, dacă va fi necesar, va continua să se apere de orice acte ilegale ale autorităților fotbalistice, în cazul în care acestea vor încerca să își exercite jurisdicția acolo unde nu pot face acest lucru".

Dacă va fi găsită vinovată, Leicester ar putea deveni al treilea club care se confruntă cu o deducere de puncte pentru că a încălcat regulile de cheltuieli din Premier League, după Everton și Nottingham Forest.

Campioana în exercițiu Manchester City a fost, de asemenea, sesizată anul trecut de o comisie independentă pentru peste 100 de presupuse încălcări ale regulilor financiare. Nu s-a ajuns încă la un verdict în acest caz.

Leicester ocupă locul al doilea în Championship, la egalitate de puncte cu liderul Leeds United, și urmărește promovarea înapoi în Premier League.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: leicester city depunctare