x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international VIDEO Liga Europa: Sevilla, din nou in finala

VIDEO Liga Europa: Sevilla, din nou in finala

15 Mai 2015   •   08:14
VIDEO Liga Europa: Sevilla, din nou in finala
Sursa foto: captura video

Sevilla s-a calificat în a doua sa finală consecutivă de Europa League la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-0 (2-0) în deplasare, joi seara, în manșa secundă a semifinalelor competiției.


Andaluzii, victorioși în tur cu 3-0, s-au impus și pe ''Artemio Franchi'', prin golurile marcate de Carlos Bacca (22) și Daniel Carriço (27), în timp ce echipa ''viola'', la care portarul român Ciprian Tătărușanu a fost rezervă, nu a reușit nici măcar golul de onoare, pentru că slovenul Josip Ilicic a ratat un penalty în minutul 67.

Fiorentina, cu un pas de trei goluri, a forțat încă din start, dar oaspeții s-au apărat bine, portarul Rico salvând golul la lovitura de cap a lui Gonzalo (17). Sevilla, deținătoarea trofeului, a dat lovitura în minutul 22, când Bacca a reluat în plasă lovitura liberă executată de Banega.



Peste doar două minute ibericii și-au dublat avantajul, prin portughezul Daniel Carriço, după o altă fază fixă.






Rico a trimis peste transversală un șut expediat de Pizarrro (30), dar oaspeții au fost aproape de al treilea gol pe contraatac, prin Coke (39). Salah a irosit ultima șansă a gazdelor înainte de pauză (42).

Fiorentina a dominat partea secundă a jocului și a avut ocazii bune de gol prin Fernandez (46), al cărui șut din lovitură liberă a fost deviat peste bară de Bacca, Salah și Ilicic (52), însă Rico a intervenit salutar de fiecare dată, și din nou prin egipteanul Salah (65), al cărui șut a fost blocat.

Pizarro a obținut penalty-ul după un duel cu Krychowiak, dar Ilicic a ratat, cum a făcut-o și în minutul 80, singur cu Rico.

În finala de la Varșovia, din 27 mai, Sevilla o va întâlni pe Dnepr Dnepropetrovsk.

ACF Fiorentina — Sevilla FC 0-2 (0-2)
Au marcat: Carlos Bacca (22), Daniel Carriço (27).
Josip Ilicic (Fiorentina) a ratat un penalty în minutul 67 (șut peste poartă)
Florența, Stadio Artemio Franchi
Europa League — semifinale (retur)
În tur: 0-3

Au evoluat echipele:
Fiorentina: Neto — Marcos Alonso, Jose Maria Basanta (Manuel Pasqual, 46), Gonzalo Rodriguez, Stefan Savic — Borja Valero (Andrea Lazzari, 85), David Pizarro, Matias Fernandez (Milan Badelj, 67) — Mohamed Salah, Josip Ilicic, Joaquin (căpitan). Antrenor: Vincenzo Montella.

Sevilla: Sergio Rico Gonzalez — Coke (căpitan), Daniel Carrico, Thimothee Kolodziejczak, Benoit Tremoulinas — Stephane M'Bia, Grzegorz Krychowiak — Aleix Vidal, Ever Banega (Vicente Iborra, 55), Vitolo (Jose Antonio Reyes, 74) — Carlos Bacca (Kevin Gameiro, 70). Antrenor: Unai Emery.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)
Cartonașe galbene: Pizarro (21), Savic (26), Banega (34), Borja Valero (49).  

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: sevilla liga europa