x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Națiunilor. O nouă înfrângere pentru naționala României. Scandal uriaș după meci

Liga Națiunilor. O nouă înfrângere pentru naționala României. Scandal uriaș după meci

08 Iun 2022   •   07:39
Liga Națiunilor. O nouă înfrângere pentru naționala României. Scandal uriaș după meci
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă marți seara de Bosnia Herțegovina, într-un meci jucat în deplasare, contând pentru Grupa a 3-a, Liga B din Nations League. Gazdele s-au impus la limită, cu un gol marcat la jumătatea reprizei secunde.

Lovitura de start a meciului a fost amânată aproximativ 20 de minute, din motive meteo, existând o amenințare de vreme rea. Organizatorii au așteptat un document scris cu prognoza meteo, de la UEFA.

Gazdele au fost mai active în primul sfert de oră, apropiindu-se în două rânduri de poarta lui Niță.

Minutul 19 a adus prima ocazie pentru România. Bosniacii au bâlbâit o minge în propria jumătate, care a ajuns la Pușcaș. Acesta s-a apropiat de poartă, l-a driblat pe Sehic, dar a trimis slab spre buturi, mingea fiind respinsă de un fundaș advers.

Același Pușcaș a fost la originea ocaziei din minutul 37, când mingea lovită de el cu capul a fost respinsă în față de Sehic, însă Burcă a șutat puțin pe lângă poartă, din poziție ideală.

Bosnia a avut prima ocazie cu adevărat semnificativă abia în minutul 43, când Dzeko a șutat din interiorul careului, însă Niță a intervenit, reușind să rețină.

Repriza s-a încheiat cu o minge căzută pe bară, după centrarea lui Burcă din flancul stâng.

Primul semnal de alarmă pentru elevii lui Iordănescu l-a dat Ahmedhodzic, în minutul 66, când mingea trimisă de acesta cu capul a intrat în poartă, golul fiind anulat pentru fault în atac.

Peste doar 3 minute, Prevljak a marcat singurul gol al meciului. Niță a respins balonul în față, la picioarele bosniacului, care a efectuat o formalitate (1-0, min. 69).

România a avut o ultimă ocazie în al doilea minut suplimentar de joc, șutul lui Cicâldău din lovitură liberă fiind reținut de Sehic.

România încheie primele două meciuri din Liga Națiunilor fără nici un punct, fiind pe ultimul loc în Grupa a 3-a, după Bosnia și Herțegovina (4 p), Finlanda (4 p) și Muntenegru 3 puncte.

Scandal cu ultrașii

Ultrașii din gruparea „Uniți sub Tricolor” au reacționat dur la finalul eșecului de la Zenica. I-au înjurat pe fotbaliștii „tricolori”, iar căpitanul Vlad Chiricheș a luat atitudine. 

Fundașul lui Sassuolo le-a cerut suporterilor să înceteze cu înjurăturile, apoi și-a trimis colegii spre vestiare. Lucrurile deja se inflamaseră. Denis Alibec și Octavian Popescu s-au numărat printre „tricolorii” care n-au acceptat atitudinea galeriei.

Următoarea partidă are loc sâmbătă, pe Stadionul Steaua, în compania Finlandei.

Bosnia și Herțegovina: 12. Šehić – 4. Sušić, 16. Ahmedhodžić, 6. Saničanin, 2. Ćivić (5. Kolašinac, 67) – 21. Prcić (18. Hadžiahmetović, 46), 13. Cimirot (10. Pjanic, 46), 14. Gojak – 20. Stevanović (7. Bešić, 81), 11. Džeko-cpt. (9. Prevljak, 46), 23. Duljević. Selecționer: Ivaylo Petev
Rezerve: 1. Vasilj, 22. Ćetković – 3. Danilović, 8. Bilbija, 15. Hotić, 17. Menalo, 19. Miličević

România: 1. Niță – 4. Manea (20. Hanca, 80), 17. Rus (19. Tănase, 74), 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin (7. Alibec, 74)- 10. Maxim (23. Ivan, 74) – 9. Pușcaș (21. Popescu, 74). Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 22. Sorescu

×
Subiecte în articol: Liga Naţiunilor