x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liverpool își menține șansele la titlu în Premier League cu o victorie la Southampton

Liverpool își menține șansele la titlu în Premier League cu o victorie la Southampton

18 Mai 2022   •   10:40
Liverpool își menține șansele la titlu în Premier League cu o victorie la Southampton

Lovitura de cap a lui Joel Matip a adus marți seara victoria lui Liverpool cu 2-1, pe terenul lui Southampton, și a menținut în viață șansele pentru titlu în Premier League până în ultima etapă a sezonului.

Rezultatul o aduce pe Liverpool la un punct în spatele liderului Manchester City înaintea ultimei etape de duminică, atunci când „cetățenii” vor juca acasă cu Aston Villa, iar Liverpool va primi pe Anfield pe Wolverhampton Wanderers.

City are 90 de puncte, în timp ce Liverpool are 89, ceea ce înseamnă că o victorie a echipei lui Pep Guardiola împotriva lui Villa, condusă de fostul căpitan al „cormoranilor”, Steven Gerrard, le-ar asigura al patrulea titlu de campioană în cinci sezoane.

Juergen Klopp a schimbat nouă jucători din echipa care a învins-o sâmbătă pe Chelsea la penalty-uri, în finala Cupei Angliei, Virgil van Dijk și Mohamed Salah fiind accidentați, iar mulți alții fiind menajați.

Alegerea lui Klopp a părut a nu fi cea mai bună când Southampton a preluat conducerea în minutul 13 printr-o execuție a lui Nathan Redmond.

Roberto Firmino, care a condus atacul, în absența lui Sadio Mane, a marcat un gol cu capul, anulat pentru offside.

Liverpool, care se va confrunta cu Real Madrid în finala Ligii Campionilor pe 28 mai, a egalat în minutul 27, prin Takumi Minamino, care a fost împrumutat la Southampton în sezonul trecut, cu un șut puternic la prima bară.

Southampton a scăzut intensitatea jocului și nu a mai surprins pe nimeni când Liverpool și-a asigurat cele trei puncte după ce cornerul executat de Kostas Tsimikas a fost reluat în poartă, cu capul, de Matip, în minutul 67.

Liverpool a avut puține probleme în a conduce restul meciului, victoria menținând speranțele la titlu ale elevilor lui Jurgen Klopp.

Pentru a triumfa în Premier League, Liverpool are nevoie să câștige meciul din ultima etapă, iar City să nu învingă acasă pe Aston Villa

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: FC Liverpool