x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Man City câștigă prima Supercupă a Europei

Man City câștigă prima Supercupă a Europei

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   08:07
Man City câștigă prima Supercupă a Europei
Sursa foto: Hepta

Manchester City a învins Sevilla cu 5-4 la penalty-uri și a câștigat Supercupa UEFA pentru prima dată în istoria sa, după un meci captivant încheiat 1-1 după 90 de minute.

Primele nouă lovituri de departajare au fost toate transformate, dar fundașul sârb Nemanja Gudelj a a nimerit bara transversală pentru a oferi victoria lui City, care a pierdut la penalty-uri în fața lui Arsenal, în Community Shield din Anglia, în urmă cu 10 zile.

Youssef En-Nesyri a adus-o pe Sevilla, câștigătoarea Europa League, în avantaj cu o lovitură de cap în minutul 25, dar City a egalat prin lovitura de cap a lui Cole Palmer, în minutul 63.

Nathan Ake ar fi putut aduce victoria pentru City în minutele suplimentare, dar lovitura sa de cap de la cinci metri a fost parată de Bounou, același care a fost foarte aproape de a scoate lovitura de departajare a lui Kyle Walker, înainte ca Gudelj să lovească bara.

"Întotdeauna am știut că va fi un meci greu. Băieții au avut o prestație bună. Trebuie să fim mai clinici, dar ne-am făcut treaba", a declarat căpitanul lui City, Walker, pentru TNT Sports.

"Dacă cineva a jucat cu mine știe că nu-mi place să execut penalty-uri pentru că nu-mi place să dezamăgesc oamenii dacă ratez. Pep m-a pus la a cincea. Am vrut să demonstrez leadership. Din fericire, a intrat și a fost cel câștigător".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: man city supercupa europei