x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mascota Euro 2020 a fost prezentată la Amsterdam

Mascota Euro 2020 a fost prezentată la Amsterdam

25 Mar 2019   •   17:50
Mascota Euro 2020 a fost prezentată la Amsterdam

Mascota oficială a Campionatului european de fotbal 2020, campionat în cadrul căruia patru meciuri se vor disputa în România, a fost prezentată în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe ''Johan Cruyff Arena'' din Amsterdam.

Mascota, numita Skillzy, este inspirată din cultura freestyle, din street football şi panna. Ea a fost însoţită de doi dintre cei mai buni practicanţi de freestyle din lume, britanica Liv Cooke şi norvegianul Tobias Becs, care au şi făcut o mică demonstraţie.
"EURO 2020 va fi unul dintre cele mai mari evenimente sportive din istorie, iar cultura freestyle nu poate fi decât benefică la nivel de spectacol pentru a ajunge la inimile tuturor'', a spus Becs.
UEFA a profitat de prezentarea mascotei pentru a lansa "Your Move", o competiţie în care locuitorii celor douăsprezece oraşe unde se vor disputa meciuri în cadrul turneului sunt îndemnaţi să realizeze figuri de freestyle ce reprezintă cel mai bine oraşul lor.
România va găzdui trei partide din grupele EURO 2020 şi o partidă din optimi. Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020 va avea loc la Bucureşti, pe 30 noiembrie. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2020