x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mbappe își vindecă rapid fractura la nas și vrea să joace împotriva Poloniei

Mbappe își vindecă rapid fractura la nas și vrea să joace împotriva Poloniei

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   23:22
Mbappe își vindecă rapid fractura la nas și vrea să joace împotriva Poloniei
Sursa foto: Hepta

Aacantul francez Kylian Mbappe face progrese în recuperarea sa după o fractură la nas. El vrea să joace împotriva Poloniei la Euro 2024, marți, a declarat luni selecționerul Didier Deschamps. El a evitat însă să dea asigurări că starul francez va fi titular.

Atacantul, care va evolua la Real Madrid, și-a spart nasul în prima victorie a Franței, 1-0 cu Austria, și nu a participat la remiza 0-0 cu Olanda.

Franța nu a marcat încă niciun gol în Germania, victoria cu Austria fiind obținută printr-un autogol. Speranțele lor de a smulge olandezilor primul loc în Grupa D ar putea depinde nu doar de victoria în fața Poloniei, ci și de numărul de goluri pe care le vor înscrie, ceea ce pune recuperarea lui Mbappe sub lumina reflectoarelor.

„Se simte mai bine de la o zi la alta", a declarat Deschamps reporterilor când a fost întrebat dacă tânărul de 25 de ani - care a marcat 47 de goluri în 80 de apariții pentru Franța - este gata să revină pe teren.

„Nu voi nega că este la fel de dornic să joace mâine cum a fost să joace împotriva Olandei".
Deschamps a declarat că vânătăile lui Mbappe s-au diminuat, ceea ce face mai ușor pentru el să se obișnuiască să poarte o mască de protecție, chiar dacă aceasta îi limitează ușor vederea.

Mbappe a luat parte la un meci de antrenament sâmbătă și s-a antrenat din nou de atunci.

Vorbind cu reporterii înaintea lui Deschamps, mijlocașul francez N'Golo Kante a sugerat că Mbappe ar putea reveni pentru a face față polonezilor deja eliminați.

„Cu Kylian înapoi în echipă, cred că ne poate ajuta să înscriem și să câștigăm. În mod clar, este un mare plus să îl avem pe Kylian înapoi", a spus Kante.

Polonia a fost prima echipă care nu a reușit să ajungă în fazele eliminatorii la Euro 2024, după ce a pierdut primele două meciuri din grupă.

În același timp cu meciul Franța-Polonia, Olanda înfruntă o Austrie mai în formă, care speră să se claseze printre primele două în grupă.

Atât Franța, cât și Olanda au patru puncte, olandezii fiind în avantaj la goluri marcate.

„Cu cât marcăm mai multe goluri, cu atât este mai probabil să terminăm pe primul loc", a declarat Deschamps.

Câștigătoarea Grupei D va înfrunta a doua clasată din Grupa F, un loc ocupat acum de Turcia, în timp ce vicecampioana va înfrunta ocupanta locului doi din Grupa E, în care România, Belgia, Slovacia și Ucraina au toate câte trei puncte.

Franța s-a clasat pe primul loc în grupele de calificare la toate cele cinci turnee majore anterioare sub conducerea lui Deschamps - trei Cupe Mondiale și două Campionate Europene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kylian Mbappe meci Polonia fractura