x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Meciul cu Irlanda de Nord are, acum, importanță

Meciul cu Irlanda de Nord are, acum, importanță

de Adi Munteanu    |    16 Noi 2020   •   10:57
Meciul cu Irlanda de Nord are, acum, importanță
Sursa foto: Hepta

Aseară ne așteptam să tremurăm vârtos în fața lui Haaland și Odegard și speram să nu luăm multe goluri. Însă șocul produs de oficialii de la Oslo prin interzicerea deplasării echipei spre București și anularea rezultatelor nordicilor a răsturnat situația în grupă și ne-a băgat din nou în cărți. Obiectivul, un traseu mai comod în perspectiva calificării la Mondialul din Qatar, este acum mai ușor de realizat.

 

Surse din FRF ne-au spus că Mirel Rădoi și-ar fi anunțat demisia imediat după meciul de aseară, în cazul unei noi înfrângeri rușinoase cu Norvegia: „Cât este el (Rădoi, n.r.) de orgolios și de hotărât, avalanșa asta de critici și rezultatele slabe ale echipei l-au pus serios pe gânduri să se orienteze spre o echipă de club”.

Noua situație creată de neprezentarea norvegienilor a schimbat datele problemei, iar naționala are parte de un nesperat restart. Dacă sâmbătă ne gândeam cum să facem să nu retrogradăm în Liga C, azi suntem siguri de păstrarea locului în Liga B și cu Norvegia ieșită din cărți, cu o victorie în Irlanda de Nord putem prinde locul 20 în clasamentul coeficienților și, în consecință, a doua grupă valorică în urnele pentru tragerea la sorți pentru calificarea la Mondialul din Qatar.

Norvegienii, retrogradați în Liga C și lăsați fără puncte

Regulamentul UEFA stipulează că în astfel de situații, echipa care nu se prezintă la un meci este descalificată, rezultatele sunt anulate și, în consecință, clasată pe ultimul loc al grupei 1 a Ligii Națiunilor. Mai mult, scandinavii vor ajunge în Liga C, fapt care liniștește atât naționala noastră, cât și pe cea a Irlandei de Nord, eliberate de grija retrogradării.

Austria, victimă colaterală

Cu Norvegia exclusă, Austria pierde cele trei puncte câștigate la Oslo, în timp ce România și Irlanda de Nord răsuflă ușurate, după ce sunt anulate înfrângerile la scor cu Haaland & Co., 0-4 și, respectiv 1-5. 

Meciul de la Belfast capătă acum o mare importanță

Mirel Rădoi nu mai are acum de ales: trebuie să câștige miercuri în Irlanda de Nord și, după „pleașca” picată din Scandinavia, poate salva finalul de sezon al naționalei, urcând România în Top 20 european.

×