x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi mai are de marcat doar împotriva Braziliei în America de Sud

Messi mai are de marcat doar împotriva Braziliei în America de Sud

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   19:30
Messi mai are de marcat doar împotriva Braziliei în America de Sud
Sursa foto: Hepta

Lionel Messi a marcat împotriva fiecărui adversar din preliminariile Cupei Mondiale de cel puțin două ori, cu excepția unuia. Această singură excepție este Brazilia, pe care Argentina o va întâlni marți noaptea pe Maracana, în runda a 6-a a preliminariilor de calificare.

Dacă Messi va reuși să găsească poarta în acest meci, va deveni al 5-lea jucător din istoria turneului care marchează împotriva tuturor celor 9 adversari din zona Americii de Sud.

Primul care a reușit acest lucru a fost un ecuadorian, Agustín Delgado, în 2005. Apoi i s-au alăturat alți 3 jucători, toți aflați încă în activitate, Luis Suárez și Edinson Cavani în 2016 și Alexis Sánchez în 2021.

În aceași situație cu Messi se află și brazilianul Neymar, care mai are de marcat doar împotriva Venezuelei, însă pentru asta va mai avea de așteptat, momentan fiind în recuperare după accidentare.

Rivalitatea acerbă dintre Brazilia și Argentina va atinge cote maxime marți noaptea, când campioana mondială a lui Lionel Messi va înfrunta la Rio de Janeiro, gazdele aflate în dificultate, într-un meci de calificare la Cupa Mondială din America de Sud.

Brazilia, de cinci ori câștigătoare a Cupei Mondiale, se va baza pe fanii săi de pe stadionul Maracana, plin până la refuz, după ce a pierdut două meciuri consecutive în competiția de calificare, pentru prima dată în istoria sa.

Afectat de accidentările unor jucători cheie precum Neymar și Vinicius Jr, managerul interimar Fernando Diniz trebuie să recurgă la o echipă tânără împotriva Argentinei.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi brazilia argentina