x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi a stabilit recordul absolut de prezențe la Copa America

Messi a stabilit recordul absolut de prezențe la Copa America

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   11:30
Messi a stabilit recordul absolut de prezențe la Copa America
Sursa foto: Hepta

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a doborât recordul de prezențe la turneul final al Copa America, un record vechi de 71 de ani. El a jucat vineri, la meciul de deschidere a turneului, pentru 35-a oară pentru Argentina, în partida câștigată cu 2-0 în fața Canadei, în confruntarea din Grupa A.

Messi, cel mai bun marcator și cel mai selecționat jucător argentinian din toate timpurile, l-a devansat pe fostul portar chilian Sergio Livingstone, care a stabilit acest record în 1953.

Jucătorul de 36 de ani a debutat la Copa America la 20 de ani, în 2007, câștigând turneul în 2021.

14 jucători, au cel puțin 25 de apariții la Copa America, dintre care 5 sunt activi: Messi (35), Guerrero (25) și Bravo (25) participă la această ediție, în timp ce Medel (27) și Yotún (27) nu au fost selecționați.

De asemenea, Messi a dat o pasă de gol în primul meci al acestei ediții, reușind astfel să devină servant în toate cele șapte ediții la care a participat, fapt fără precedent în istoria turneului.

În total, Messi are acum 18 pase de gol în Copa America, mult mai multe decât a adunat orice alt jucător în ultimii 40 de ani. La acestea se adaugă și cele 13 goluri marcate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi copa america