x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mijlocașul Răzvan Marin a fost transferat de la Ajax Amsterdam

Mijlocașul Răzvan Marin a fost transferat de la Ajax Amsterdam

01 Sep 2020   •   10:00
Mijlocașul Răzvan Marin a fost transferat de la Ajax Amsterdam

Mijlocaşul român Răzvan Marin va juca pentru clubul italian de fotbal Cagliari, fiind transferat de la Ajax Amsterdam, sub formă de împrumut cu drept de cumpărare definitivă. Contractul este valabil până la 30 iunie 2025.

''Sunt pregătit pentru această aventură. Abia aştept să fiu la dispoziţia antrenorului, să îmi cunosc noii colegi şi staff-ul. Le mulţumesc clubului şi tifosi-lor pentru primirea călduroasă'', a scris Marin pe Instagram, după semnarea contractului.

El este fiul fostului fotbalist Petre Marin. S-a născut la Bucureşti, pe 23 mai 1996, şi s-a format la Academia Hagi. A debutat în Liga I la 17 ani, la echipa FC Viitorul. A jucat ]n 85 de meciuri şi a ]nscris 10 goluri pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi în acea perioadă, contribuind la câştigarea titlului de campioană a României în sezonul 2016-2017.

În ianuarie 2017 s-a transferat în Belgia, la Standard Liege câştigând Cupa Belgiei în sezonul 2017-2018. În două campionate şi jumătate a jucat ]n 104 meciuri pentru Standard în toate competiţiile, cu 18 goluri şi 22 de pase decisive. A fost transferat la Ajax, pentru 12,5 milioane de euro în 2018, unde a disputat 17 partide.

A debutat pe 8 octombrie 2018 la Naţionala României, cu gol, în meciul cu Armenia (5-0). A fost selecționat de 21 de ori în prima reprezentativă.

''Un mijlocaş complet, care poate juca pe mai multe poziţii la mijlocul terenului, arată o geometrie şi o viziune a jocului. Pasele sale sunt precise şi abile, are un lut bun din afara careului şi talentul de a avansa în atac. Marin este un fotbalist modern, care ştie cum să combine excelentele calităţi tehnice cu temperament şi personalitate. Clasă, imaginaţie şi determinare în serviciul lui Cagliari'', scrie clubul italian.
 

×