x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naționala Olandei are un nou selecționer

Naționala Olandei are un nou selecționer

24 Sep 2020   •   10:01
Naționala Olandei are un nou selecționer

Naționala Olandei are un nou selecționer, în persoana fostului internațional Frank de Boer. Acesta și-a propus câștigarea Cupei Mondiale din 2022, anunță Federaţia regală olandeză de fotbal (KNVB), citată de AFP.

Al treilea jucător ca număr de selecţii din istoria reprezentativei, De Boer îl înlocuieşte pe Ronald Koeman, care a demisionat luna trecută și a plecat la FC Barcelona. Interimatul a fost asigurat de secundul acestuia, Dwight Lodeweges.

"Antrenorul Frank de Boer se va afla la cârma echipei noastre naţionale până la Cupa Mondială 2022 din Qatar", a precizat KNVB.

Finalistă de trei ori a Cupei Mondiale, în 1974, 1978, 2010, Olanda a ratat calificarea la EURO 2016 şi la Mondialele din 2018.

Frank de Boer are 50 ani, a evoluat ca fundaş pentru reprezentativa ţării sale între 1990 şi 2004. După retrager, el a fost unul dintre secunzii fostului selecţioner Bert van Marwijk, între 2008 şi 2010, când naţionala Olandei a ajuns în finala Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud și a pierdut după prelungiri în faţa Spaniei.

A antrenat Ajax Amsterdam până în 2016, cu care a câştigat patru titluri consecutive, fiind singurul tehnician din Eredivisie care a reuşit această performanţă.

A plecat apoi la Inter Milano, de unde fost demis după doar 85 de zile, ca urmare a rezultatelor modeste.

În iunie 2017, a fost numit antrenor al echipei engleze Crystal Palace, în Premier League, de unde a plecat după 10 săptămâni.

În 2018, olandezul l-a înlocuit pe Gerardo Martino la Atlanta United, campioana en titre din MLS la acel moment, însă contractul a fost reziliat d e comun acord, după eliminarea în faza grupelor la turneul Ligii nord-americane de fotbal.

Frank de Boer va fi prezentat în mod oficial vineri de către KNVB, la centrul naţional de pregătire de la Zeist.

×
Subiecte în articol: fotbal olanda Frank de Boer