x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Cinci remize din 6 meciuri, în Grupa C, trimit Anglia, Danemarca și Slovenia în optimi

Euro 2024: Cinci remize din 6 meciuri, în Grupa C, trimit Anglia, Danemarca și Slovenia în optimi

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   00:32
Euro 2024: Cinci remize din 6 meciuri, în Grupa C, trimit Anglia, Danemarca și Slovenia în optimi
Sursa foto: Hepta

Două remize fără goluri, în ultima rundă a Grupei C, la Euro 2024, au stabilit trei din echipele calificare în optimile de finală ale competiției. Anglia câștigă grupa neconvingător, în fața Danemarcei și Sloveniei, cu câte 3 puncte, din trei remize, departajate de criteriul clasării în calificări.

Serbia se înscrie pe lista echipelor care pleacă acasă, după două remize și o înfrângere, în singura partidă ce nu s-a terminat la egalitate în grupă, fiind învinsă de Anglia, cu 1-0.

Departajarea dintre Danemarca și Slovenia s-a făcut pe baza clasamentului realizat în urma meciurilor din preliminarii, după ce toate celelalte criterii le-au menținut la egalitate perfectă.

O victorie a Angliei în fața Sloveniei, ar fi consfințit calificarea în optimi a Ungariei, care astfel mai are de așteptat rezultatele din ultimele două grupe, ale căror meciuri se joacă miercuri.

În acest moment se cunosc două dintre meciurile din optimi, Elveția urmând să întâlnească Italia, iar Germania se va confrunta cu Danemarca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Danemarca ajunge în optimile de finală unde va întâni Germania. Serbia părăsește Euro 2024

 Danemarca și-a asigurat un loc în faza eliminatorie a Euro 2024 cu o remiză disputată, scor 0-0, la Munchen, marți, împotriva Serbiei, care se întoarce acasă după ce a terminat pe ultimul loc în Grupa C.

Danezii au avut o posesie superioară a mingii și cele mai multe ocazii, Christian Eriksen fiind cel care a dirijat jocul de la mijlocul terenului, dar nu au reușit să le transforme în gol în cea de-a treia remiză a lor din acest turneu.

Site-ul oficial UEFA dă Danemarca pe locul secund în grupă, locul trei fiind ocupat de Slovenia, la egalitate perfectă, inclusiv la criteriul fair play, departajarea fiind făcută în baza clasamentului alcătuit după performanțele din preliminarii.

Serbia s-a apărat cu fermitate pentru perioade lungi de timp, dar nu a putut oferi ocazii atacantului veteran Aleksandar Mitrovic, care a cerut fără succes un penalty de mai multe ori. Serbia s-a clasat pe locul patru în grupă, cu două puncte din două remize și o înfrângere, în fața Angliei, câștigătoarea neconvingătoare a grupei C.

Ambele echipe au avut goluri anulate, Danemarca pentru un corner la care mingea a ieșit din joc, iar Serbia pentru offside.

Danemarca va întâlni în optimile de finală reprezentativa țării gazdă, sâmbătă, 29 iunie, de la ora 22:00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2024 optimi danemarca anglia slovenia