x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Pierre Webo: 8 decembrie 2020 va fi o dată semnificativă în lupta fotbalului împotriva rasismului

Pierre Webo: 8 decembrie 2020 va fi o dată semnificativă în lupta fotbalului împotriva rasismului

12 Dec 2020   •   15:38
Pierre Webo: 8 decembrie 2020 va fi o dată semnificativă în lupta fotbalului împotriva rasismului
Sursa foto: Hepta

Pierre Webo, antrenorul secund al echipei turce Basaksehir Istanbul, a declarat pentru BBC Sports că 8 decembrie 2020 va fi o dată semnificativă în lupta fotbalului împotriva rasismului.

„De acum istoria se împarte în două, înainte de 8 decembrie și după 8 decembrie.”, a spus Webo, care a petrecut opt ani din cariera sa de jucător în La Liga, la Osasuna și Mallorca.

Camerunezul consideră cele două sau trei zile de după meci au fost cele mai dificile din cariera sa.

Jucătorii lui Basaksehir și Paris St-Germain au ieșit de pe teren în timpul jocului de marți din Liga Campionilor, după ce al patrulea oficial, arbitrul român Sebastian Colțescu a fost acuzat că s-a adresat lui Webo menționându-i culoarea pielii.

Webo, în vârstă de 38 de ani, a declarat pentru publicația engleză că zilele de atunci au fost „cele mai dificile” din cariera sa.

El a adăugat că a avut nevoie de ajutorul unui medic pentru a putea dormi în noaptea de după incident.

Fostul internațional camerunez l-a acuzat pe Colțescu că a arătat lipsă de respect în momentul în care s-a referit la culoarea pielii sale, în loc să îi spună pe nume.

"După părerea mea, de acum istoria se împarte în două, înainte de 8 decembrie și după 8 decembrie. E un moment ce va rămâne în istoria fotbalului."

Lui Webo i-a fost anulat cartonașul roșu și suspendarea, având dreptul ca la reluarea de miercuri a meciului să ocupe un loc pe banca turcilor, în timp ce UEFA investighează.

Întrebat dacă jucătorii vor mai părăsi terenul în astfel de situații, Webo a spus: "Am arătat că vom face asta. Nu arbitrul este cel care va opri de acum meciurile, ci jucătorii”.

Webo, care a petrecut opt ani din cariera sa de jucător în La Liga, la Osasuna și Mallorca, a spus că a avut parte de mult sprijin atât de la oameni de fotbal, cât și de la alții, dar că a și primit câteva mesaje abuzive din România. „Nu vreau ca oamenii să se concentreze asupra mea din această cauză, va fi păcat dacă voi rămâne în amintirile lor pentru asta", a mai spus Webo, adăugând: „Mi-e rușine de acest incident, ca să fiu sincer. Aceste două sau trei zile au fost cele mai dificile din cariera mea”.

UEFA strânge dovezi, dar nu așteaptă un rezultat privitor la posibilele sancțiuni înainte de Crăciun. Oficialii români delegați la meciul întrerupt din Liga Campionilor au fost reținuți de la meciurile din Liga 1 până când UEFA va finaliza investigația disciplinară și va da un verdict.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pierre webo uefa sebastian coltescu