x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Președintele lui Liverpool îi cere ministrului francez al sportului să își ceară scuze

Președintele lui Liverpool îi cere ministrului francez al sportului să își ceară scuze

31 Mai 2022   •   11:50
Președintele lui Liverpool îi cere ministrului francez al sportului să își ceară scuze

Președintele lui Liverpool, Tom Werner, i-a solicitat ministrului francez al sportului să își ceară scuze, după ce aceasta a declarat că fanii cu bilete false și modul în care clubul își tratează suporterii sunt responsabili pentru problemele care au afectat finala Ligii Campionilor de sâmbătă.

Meciul de pe Stade de France, pe care Real Madrid l-a câștigat cu 1-0, a fost amânat cu mai mult de o jumătate de oră după ce poliția a încercat să rețină oamenii care încercau să intre cu forța în stadion. Unii fani, printre care și copii, au fost atacați cu gaze lacrimogene de către poliția franceză.

Luni, ministrul sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a declarat că problemele inițiale au fost cauzate de fanii lui Liverpool fără bilete valabile și a acuzat clubul că și-a lăsat suporterii „în sălbăticie".

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a adăugat că a avut loc o "fraudă masivă la scară industrială (n.r. cu biletele la finală)".

Werner a ripostat luni seara târziu într-o scrisoare adresată lui Oudea-Castera, descriind comentariile acesteia ca fiind „iresponsabile, neprofesionale și total lipsite de respect" față de fanii afectați.

„Finala UEFA Champions League ar trebui să fie unul dintre cele mai frumoase spectacole din sportul mondial și, în schimb, a degenerat într-unul dintre cele mai grave colapsuri de securitate din istoria recentă", a declarat Werner, citat de ziarul Liverpool Echo.

„În numele tuturor fanilor care au trăit acest coșmar, cer scuze din partea dumneavoastră și solicit asigurarea că autoritățile franceze și UEFA permit desfășurarea unei anchete independente și transparente".

UEFA a comandat o anchetă independentă privind incidentul, în timp ce Oudea-Castera a declarat că va elabora un raport în termen de 10 zile.

Într-un interviu acordat site-ului clubului Liverpool, directorul executiv Billy Hogan a declarat că aceștia analizează, de asemenea, opțiunile legale pe care le au la dispoziție în numele suporterilor lor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: clubul Liverpool