x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid remontează în prelungiri un handicap de două goluri și merge în finala Ligii Campionilor

Real Madrid remontează în prelungiri un handicap de două goluri și merge în finala Ligii Campionilor

05 Mai 2022   •   11:00
Real Madrid remontează în prelungiri un handicap de două goluri și merge în finala Ligii Campionilor
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

În minutul 90 al manșei secunde a confruntării din semifinala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid și Manchester City jurnaliștii sportivi din întreaga lume se pregăteau să titreze calificarea englezilor în finală, alături de Liverpool. Rodrygo și Benzema nu au fost însă de acord.

Pep Guardiola și compania conduceau cu 1-0, în minutul 90 al partidei, și cu 5-3 la general, după golul lui Mahrez (min. 73) și erau deja cu gândul la finala de la Paris, cu Liverpool, pentru o nouă confruntare 100% engleză.

Rodrygo a dat peste cap finalul de meci, marcând de două ori, în minutele 90 și 90+1, ducând meciul în prelungiri, după ce anterior madrilenii au salvat un gol iminent, scoțând o minge de pe linia porții.

La 3 minute după reluare (90+3), Benzema a fost faultat în careu și un minut mai târziu tot el marca de la punctul cu var, pentru a duce Real Madrid în avantaj pentru o posibilă a 17-a prezență în finala competiției, pe care o câștigase ultima dată de 3 ori la rând în 2016, 2017 și 2018.

Tehnicianul englezilor efectuase câteva schimbări defensive în repriza secundă, lăsând echipa fără forța ofensivă dată de De Bruine, Jesus și Mahrez. Cu toate acestea, finalul primei reprize de prelungiri i-a găsit pe „cetățeni” în situația de a marca golul egalizator, însă Thibaut Courtois a scos excelent lovitura de cap a lui Phil Foden.

Ultimele 15 minute au fost marcate de epuizarea fizică a unei mari părți a jucătorilor. Încurajați de pe margine de Benzema, înlocuit în minutul 104, madrilenii au făcut față cu entuziasm și inteligență forcing-ului de final al englezilor, obținând calificarea în finală, unde se vor întâlni cu Liverpool, pe Parc de Princes.

Carlo Ancelotti ajunge pentru a 5-a oară în finala Ligii Campionilor, iar Rodrygo și Benzema sunt din nou decisivi, după ce golurile lor au dus și la eliminarea lui PSG și a lui Chelsea.

 

(sursa: Mediafax)

×