x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mai are Ronaldo viitor în echipa națională a Portugaliei?

Mai are Ronaldo viitor în echipa națională a Portugaliei?

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   22:40
Mai are Ronaldo viitor în echipa națională a Portugaliei?

Înfrângerea suferită vineri în fața Franței la penalty-uri în sferturile de finală, după un meci fără goluri, a sintetizat campania dezamăgitoare a Portugaliei, un festival de ocazii ratate în care Ronaldo nu a reușit să înscrie decât la loviturile de departajare.

„În vârstă de 39 de ani, Ronaldo nu a mai avut viteza, explozia și agilitatea care îl caracterizau, irosind șansă după șansă, în timp ce coechipierii săi îi pasau mingea, perturbând ritmul Portugaliei și încetinindu-i ritmul”, scrie Reuters, într-o analiză a finalului de carieră a legendarului jucător portughez.

În ultimii ani, Portugalia a avut un viitor strălucit, având o generație puternică de talente, inclusiv jucători remarcabili în floarea vârstei, precum Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao și Vitinha.

Fostul selecționer Fernando Santos a încercat să renunțe la Ronaldo, lăsându-l pe jucătorul „talisman” pe banca de rezerve în timpul Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, după ce acesta nu a reușit să aibă impactul scontat în echipă.

Dar, după înfrângerea surprinzătoare suferită în sferturile de finală, în fața Marocului, în urma căreia Ronaldo a fugit în lacrimi spre tunel, Portugalia a decis să se despartă de antrenorul său de lungă durată și să rămână alături de cel care a câștigat de cinci ori Balonul de Aur.

Noul selecționer Roberto Martinez i-a încredințat lui Ronaldo funcția de căpitan și un rol de lider și, în loc să construiască o echipă în jurul vedetelor sale în ascensiune, le-a folosit ca o echipă de sprijin în jurul lui Ronaldo, astfel încât atacantul să poată avea o nouă șansă la glorie la Euro 2024.

„În schimb, a fost o altă speranță transformată în dezamăgire și nerealizări pe cea mai mare scenă pentru Ronaldo, mai scriu cei de a Reuters, completând:

„În ciuda carierei sale remarcabile de peste două decenii, în care a doborât numeroase recorduri și a jucat pentru unele dintre cele mai mari cluburi din lume, imaginea lui Ronaldo din ultimele trei săptămâni din Germania va fi cea a unui mare fotbalist frustrat care se luptă cu Tatăl Timp.”

Aflat la al șaselea Campionat European și sperând că astfel va demonstra că încă mai poate face diferența la cel mai înalt nivel, „Ronaldo a eșuat lamentabil în tentativa de a înscrie golul care l-ar fi transformat în cel mai vârstnic jucător care a marcat în istoria turneului”.

Pentru al doilea turneu internațional major consecutiv, el va fi ținut minte pentru lacrimile sale.

Portugalia s-a obișnuit să îl aibă pe Ronaldo în centrul atenției. El este unul dintre cei mai mari atacanți din toate timpurile, o figură atât de mare încât a ridicat ștacheta și a ridicat standardul sportiv în țara sa.

În mod ironic, încăpățânarea lui Ronaldo de a încerca să demonstreze că poate învinge înaintarea în vârstă a refuzat șansa noilor veniți de a face un pas înainte și de a-și demonstra propria valoare.

Având în vedere că este puțin probabil ca Ronaldo să se retragă, după ce a găsit un refugiu sigur la Al Nassr, o echipă modestă din Arabia Saudită, cu un contract în valoare de aproximativ 200 milioane euro pe an, rămâne de văzut dacă mai are un viitor în echipa națională.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: reuters ronaldo Portugalia