x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România debutează astăzi la Euro 

România debutează astăzi la Euro 

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   11:00
România debutează astăzi la Euro 

Echipa națională de fotbal a României debuteză luni la Campionatul European de fotbal din Germania împotriva reprezentativei Ucrainei. Partida are loc la München, cu începere de la ora 16.00 și va arbitrată de suedezul Glenn Nyberg. Cele două națiuni se întâlnesc prima dată într-un meci oficial.

Grupa E la Euro 2024 începe luni, cu România împotriva Ucrainei, înainte ca Belgia să-și înceapă campania împotriva Slovaciei. Ultimul meci al serii de luni este al doilea meci din Grupa D, în care Franța se va confrunta cu Austria.

Meciul dintre România și Ucraina pune față în față două echipe avide să își îmbunătățească recordurile la turneele finale ale EURO, prin obținerea unei victorii. În cele 16 meciuri jucate în această competiție, România a reușit o singură victorie (5 remize 10 înfrângeri), în timp ce Ucraina a pierdut opt din cele 11 meciuri disputate la EURO.

Unica victorie a tricolorilor la Euro a fost obținută în 2000, la ediția din Belgia și Olanda, când România a reușit un succes istoric împotriva Angliei, pe care a învins-o cu 3-2, cu golurile lui Chivu, Munteanu și Ganea.

Etica de echipă este esențială pentru ambele tabere, așa cum a fost de acord Valentin Mihăilă - care se luptă pentru un loc de titular în fața lui Denis Alibec – atunci când a evaluat adversarii României:

„Am urmărit multe meciuri ale lor și am analizat toți jucătorii lor. Nu vreau să încep să vorbesc despre jucători individuali, dar ei s-au calificat din aceleași motive ca și noi: au fost un grup coerent".

Aceasta este prima întâlnire la nivel de competiție oficială dintre cele două națiuni, pentru că precedentele șase au fost toate amicale. România a câștigat primele trei, iar Ucraina a rămas neînvinsă în ultimele trei obținând două victorii și o remiză.

Tricolorii au ajuns încă de duminică la München, parcurgând distanța de la Würzburg cu trenul. Ei locuiesc în același hotel în care a fost cazată naționala Germaniei, înaintea meciului de deschidere a Euro 2024, câștigat cu 5-1 în fața Scoției.

Duminică, timp de 45 de minute, atât cât le-a permis regulamentul competiției, tricolorii s-au pregătit pe stadionul care luni va găzdui primul meci de la Campionatul European din Germania.
Toți jucătorii s-au pregătit normal, arătându-se gata de confruntarea cu Ucraina, relatează frf.ro.

Pe Munich Football Arena, care pentru acest turneu are o capacitate de 66.000 de locuri, s-a disputat și meciul de deschidere de la EURO 2024, Germania – Scoția, 5-1.

Partida va fi arbitrată de Glenn Nyberg (Suedia), asistat de Mahbod Beigi, Andreas Soderqvist (Suedia). Al patrulea oficial este Espen Eskas (Norvegia), în timp ce arbitru VAR va fi Rob Dieperink (Țările de Jos), asistat de Pol van Boekel (Țările de Jos), Jerome Brisard (Franța).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romania ucraina