x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România, învinsă de Belgia la Euro. Soarta calificării în optimi se decide în partida cu Slovacia

România, învinsă de Belgia la Euro. Soarta calificării în optimi se decide în partida cu Slovacia

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   00:02
România, învinsă de Belgia la Euro. Soarta calificării în optimi se decide în partida cu Slovacia
Sursa foto: Hepta

România a fost învinsă, sâmbătă seara, de echipa națională a Belgiei, în runda a doua, a Grupei E, de la Campionatul European din Germania.

Diavolii roșii s-au impus cu 2-0, prin golurile lui Tielemans și De Bruyne. Soarta calificării României în optimi se decide în meciul cu Slovacia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primul gol a fost marcat după doar 74 de secunde, după o acțiune ofensivă a Belgiei, Lukaku reușind să se descurce în careul României și să trimită o pasă la marginea careului, de unde Tielemans a șutat imparabil pentru Niță.

Replica tricolorilor a venit imediat, Radu Drăgușin scoțându-l în evidență pe Casteels, care a scos de sub transversală lovitura de cap a fundașului român, după un corner executat din flancul stâng.

În minutul 18, Niță a intervenit salvator la un șut la colțul lung, executat din interiorul careului de Lukebakio.

Tot Niță a fost eroul principal și 13 minute mai târziu, când a intervenit din nou, respingând in extremis în corner mingea șutată de Jeremy Doku.

Dennis Man a ridicat în picioare fanii români din tribune, când a scăpat spre poarta adversă, însă a fost oprit la marginea careului, unde a și fost călcat involuntar pe mână de un adversar.

Fundașii români au făcut față cu brio amenințărilor venite din compartimentul ofensiv al „diavolilor roșii”, reușind să oprească mai multe acțiuni ce puteau deveni periculoase pentru poarta lui Niță.

Tricolorii au fost și ei prezenți în careul advers, dovadă cele 4 cornere pe care le-au executat, în ciuda unei posesi net superioare a belgienilor, de peste 70%.

Tot belgienii au fost cei care au început mai bine repriza secundă, De Bruyne fiind protagonistul primelor două faze importante, două șuturi din poziție centrală, unul puțin pe lângă poartă și un al doilea cadrat, dar reținut de Niță.

Lukaku a fost și el aproape de majorarea scorului, după o centrare din lovitură liberă, în fața porții, venită de la De Bruyne, însă Niță a fost de neînvins și de data aceasta.

Presiunea belgienilor s-a concretizat în minutul 64, când Lukaku a fost angajat în adâncime și l-a învins pe Niță, cu un șut la colțul scurt.

Reușita a fost însă invalidată, în uralele suporterilor români, pe motiv de offside. Același Lukaku a fost blocat trei minute mai târziu, șutul său din careu fiind pe direcția lui Niță, care a reușit să blocheze.

Man a avut egalarea la dispoziție, două minute mai târziu, însă șutul său a fost anticipat bine de Casteels, care a respins tentativa mijlocașului român.

Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar, eforturile ofensive ale belgienilor au dat roade și căpitanul De Bruyne a marcat pentru 2-0, cu un șut plasat, pe jos.

Niță, din nou cel mai bun jucător al României, s-a mai evidențiat o dată, pe final, la un nou șut al lui Lukaku, rămas fără gol valabil marcat la Euro 2024.

În ciuda înfrângerii, România ocupă prima poziție în clasamentul grupei, în care fiecare echipă are câte trei puncte. Locul doi revine Belgiei, urmată de Slovacia și de Ucraina.

România a început partida cu următorul unsprezece: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu - căpitan.
Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 14. Olaru, 17. Fl. Coman, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

De cealaltă parte, Belgia aliniază următoarea echipă de start: 1. Casteels – 3. Theate, 4. Faes, 5. Vertonghen, 7. De Bruyne-cpt., 8. Tielemans, 10. Lukaku, 14. Lukebakio, 21. Castagne, 22. Doku, 24. Onana.
Selecționer: Domenico Tedesco

Rezerve: 12. Kaminski, 13. Sels – 2. Debast, 9. Trossard, 11. Carrasco, 16. Vranckx, 17. De Ketelaere, 18. Mangala, 19. Bakayoko, 20. Openda, 23. Vermeeren, 25. De Cuyper

Partida este arbitrată de Szymon Marciniak (Polonia). Asistenți: Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Polonia). Al patrulea oficial: Donatas Rumšas (Lituania). Arbitru VAR: Tomasz Kwiatkowski (Polonia). Asistenți VAR: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia).

 

(sursa: Mediafax)

×