x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Colţescu: “Ăla negru”! Scandal uriaș în Liga Campionilor. Arbitrii români acuzați de rasism. Ambele echipe au părăsit terenul

Colţescu: “Ăla negru”! Scandal uriaș în Liga Campionilor. Arbitrii români acuzați de rasism. Ambele echipe au părăsit terenul

09 Dec 2020   •   08:57
Colţescu: “Ăla negru”! Scandal uriaș în Liga Campionilor. Arbitrii români acuzați de rasism. Ambele echipe au părăsit terenul
Sursa foto: Hepta

Meciul dintre PSG și Basaksehir a fost întrerupt în minutul 16, după ce turcii au ieșit de pe teren, acuzând că arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu ar fi folosit expresii rasiste la adresa unui membru al stafului. Acesta ar fi folosit cuvântul „negru” față de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce, potrivit Mediafax.

În timpul meciului dintre echipa franceză și cea turcă, cei de la Istanbul Başakşehir au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce.

Cele două echipe au denunțat remarcile rasiste ale celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colțescu, potrivit Le Figaro.

Pierre Webo a primit cartonașul roșu de pe bancă în minutul 14, moment în care întreaga echipă a părăsit terenul. Conform unor informații neconfirmate încă, susține BBC Sport, Colțescu ar fi folosit un cuvânt cu conotație rasistă, respectiv „negru”.

Jucătorii parizieni au cerut și ei explicații și au sprijinit protestele echipei turce.

 

Anchetă UEFA 

UEFA a anunţat că va efectua o anchetă aprofundată după incidentul de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, în care arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

"UEFA are cunoştinţă de un incident din meciul din Liga Campionilor din această seară, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir şi va efectua o anchetă aprofundată. Rasismul şi discriminarea sub toate formele sale nu-şi au locul în fotbal”, a precizat UEFA, într-un comunicat de presă postat pe Twitter.

 

Meciul se va relua miercuri

Meciul dintre PSG și Bașakșehir se va relua astăzi, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitraj, după ce partida s-a întrerupt, marți, ambele echipe părăsind terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu.

Olandezul Danny Makkelie va fi la centru, în timp ce la cele două tușe îi vor ajuta Mario Diks (Olanda) și Marcin Boniek (Polonia). Rezervă va fi polonezul Bartosch Frankowsky, iar în camera VAR italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani.

Partida va începe de la ora 19.55, anunță UEFA pe secțiunea de site dedicată Champions League.

 

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan reacționează la remarca rasistă a arbitrului român

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a reacționat, marți noaptea, la remarca rasistă a arbitrului român și a transmis, pe Twitter, că speră că UEFA va întreprinde toate demersurile necesare în acest caz.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a scris, marți noaptea, pe Twitter, că speră că UEFa va lua toate măsurile necesare, după scandalul cu acuzații de rasism la adresa arbitrului român Sebastian Colțescu.

„Condamn ferm remarca rasistă împotriva lui Pierre Webo, unul dintre membrii staff-ului tehnic al echipei Istanbul Başakşehir și cred că UEFA va face demersurile necesare”, a scris Erdogan.

 

FRF reacționează la scandalul de rasism

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă, arată o postare pe site-ul instituției, reacție la scandalul de rasism iscat marți seara, care îl are în prim plan pe arbitrul român Sebastian Colțescu.

„FRH a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.” - se precizează în comunicat.

FRH mai precizează că: ”Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință! Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”

 

×
Subiecte în articol: sebastian coltescu