x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România, învinsă de Columbia în amicalul de gală de la Madrid. Moldovan, cel mai bun tricolor

România, învinsă de Columbia în amicalul de gală de la Madrid. Moldovan, cel mai bun tricolor

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   22:34
România, învinsă de Columbia în amicalul de gală de la Madrid. Moldovan, cel mai bun tricolor
Sursa foto: Hepta

Columbia – România s-a încheiat marți seara cu scorul de 3-2 pentru sud-americani, într-un amical de gală jucat la Madrid, pe Estadio Metropolitano. Tricolorii au suferit prima înfrângere după 12 meciuri. La 30 de ani după tatăl său, Ianis Hagi a marcat și el în poarta Columbiei.

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă marți cu 3-2, după un meci dominat de sud-americani, care au condus cu 3-0 până în minutul 84. Tricolorii au avut un final de meci efervescent, reușind să marcheze de două ori, pe fondul relaxării premature a columbienilor.

Selecționerul Edward Iordănescu a făcut șapte modificări în unsprezecele de start, față de partida de la București, cu Irlanda de Nord.

Peste 50.000 de spectatori au asistat la partida amicală dintre Columbia și România, dintre care aproape 20.000 români.

În prima repriză, în ciuda unei posesii superioare, tricolorii nu au reușit să-și creeze ocazii periculoase la poarta columbienilor. Sud-americanii au deschis scorul repede, în minutul 5, Mohica servindu-l ideal pe Cordoba în fața porții, de unde a reluat cu capul pe lângă Moldovan.

Alibec și Mihăilă au avut ocazia de a pune în pericol poarta apărată de Vargas, dar acțiunile lor au fost contracarate de defenziva columbiană. Nici șutul lui Moruțan nu a cadrat poarta adversă.

În minutul 36, profitând de confuzia apărării tricolore, Columbia a marcat golul de 2-0, după o acțiune frumoasă pe flancul drept. Luis Diaz l-a servit perfect pe Arias în zona centrală a careului, de unde acesta a șutat pe lângă Moldovan.

Moruțan a fost cel care a dat tonul ofensiv al reprizei secunde, cu un șut de probă reținut ușor de Vargas.

Moldovan a salvat apoi echipa lui Iordănescu de la primirea a cel puțin două goluri, cu intervenții spectaculoase.

Schimbările făcute de Iordănescu nu și-au arătat efectul imediat, tot columbienii fiind cei care au amenințat în mod constant poarta lui Moldovan.

Insistențele ofensive ale acestora s-au concretizat în minutul 80, când rezerva de 20 de ani Asprilla a driblat în careu și a șutat fără speranță pentru Moldovan, ducând scorul la 3-0.

Când întreaga asistență se pregătea de un meci încheiat la scor de neprezentare, pressingul lui Ianis Hagi în fața careului advers a dat roade, acesta deposedând un fundaș și marcând golul ce părea a fi cel de onoare, în minutul 84.

Încurajați de reușită, tricolorii au continuat să atace și în minutul 90+4 au redus din handicap prin Florin Tănase, proaspăt intrat în teren. Acesta a primit o minge în careu, de la celălalt atacant venit de pe bancă, Denis Drăguș, și a șutat pentru un 3-2 dătător de speranță pentru participarea României la EURO 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: columbia romania meci forbal