x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Scoția rămâne în viață cu o remiză 1-1 cu Elveția

Scoția rămâne în viață cu o remiză 1-1 cu Elveția

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   07:55
Scoția rămâne în viață cu o remiză 1-1 cu Elveția
Sursa foto: Hepta

Scoția și-a păstrat în viață speranțele de a ajunge pentru prima dată în optimile de finală la Euro 2024 cu o remiză 1-1 cu Elveția, într-un meci captivant din Grupa A, miercuri seara. Elvețienii s-au mulțumit și eu cu un punct, care le aduce mai mult ca sigur calificarea.

Dornică să se revanșeze pentru eșecul cu 5-1 în fața Germaniei, Scoția a fost încurajată de mii de fani și a avut un start perfect, când șutul lui Scott McTominay din minutul 13 a fost deviat în poartă de fundașul elvețian Fabian Schar.

Avantajul a fost însă de scurtă durată, deoarece Elveția, care și-ar fi asigurat calificarea de pe primele două locuri cu o victorie, a egalat în mod spectaculos, prin atacantul Xherdan Shaqir, rechemat la națională. Acesta a trimis un șut frumos la vinclu, în urma unei erori defensive.

Elveția a avut de două ori goluri anulate pe motiv de offside - unul în prima repriză, reușit de Dan Ndoye, și în finalul meciului, marcat de rezerva Breel Embolo. Scoția a fost de asemenea aproape de victorie, când Grant Hanley a trimis cu capul în bară.

Elveția este a doua în spatele liderului grupei, Germania, cu patru puncte, în timp ce Scoția este a treia cu unul și trebuie să învingă Ungaria la Stuttgart pentru a avansa.

Scoția s-a transformat din echipa docilă și dezorganizată umilită de Germania în primul meci, distribuind mingea cu încredere și testând Elveția ca răspuns la sprijinul exuberant venit permanent din tribune.

„Asta este ceea ce ne așteptam. Acesta este modul în care jucăm în ultimii trei sau patru ani", a declarat managerul Scoției, Steve Clarke, reporterilor.

„Știam ce trebuie să o facem. A fost o performanță bună a echipei împotriva unor adversari buni și o reacție bună... Suntem încă în viață".

Selecționerul Elveției, Murat Yakin, l-a readus pe atacantul Xherdan Shaqiri în echipa de start după ce a lipsit de la meciuri pe fondul unor îndoieli legate de condiția fizică, iar mutarea a dat roade, veteranul cauzând multe probleme apărării scoțiene.

„Am avut șansele noastre, dar și ei au avut, a fost un meci deschis, două echipe foarte bune care s-au duelat", a declarat căpitanul Scoției, Robertson.

„A fost vorba doar de a redeveni noi înșine", a mai spus el. „De asemenea, am lăsat absolut totul în teren astăzi".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scotia elvetia EURO 2024