x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia – Turcia 0-0: Squadra Azzurra nu impresionează în testul amical

Italia – Turcia 0-0: Squadra Azzurra nu impresionează în testul amical

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   08:30
Italia – Turcia 0-0: Squadra Azzurra nu impresionează în testul amical
Sursa foto: Hepta

Italia a nimerit bara, după șutul lui Bryan Cristante, singura reușită notabilă a Squadrei Azzurra, în amicalul cu Turcia, de marți seara. Selecționerul Luciano Spalletti a rămas cu mai multe întrebări decât răspunsuri după un 0-0 în meciul jucat la Bologna.

Squadra Azzurra a avut primul meci de verificare înaintea Euro 2024, urmând să joace și cu Bosnia și Herțegovina duminică, 9 iunie. Francesco Acerbi, Giorgio Scalvini, Nicolò Zaniolo și Destiny Udogie au fost excluși din lot din cauza unor accidentări, iar Gianluca Scamacca a rămas pe bancă, deoarece ultimul său meci cu Atalanta a fost duminică.

Din Turcia lui Vincenzo Montella au făcut parte mijlocașul lui Inter, Hakan Calhanoglu, și adolescentul lui Juventus, Kenan Yildiz.

Lovitura liberă executată de Lorenzo Pellegrini a trecut pe lângă poartă, iar Guglielmo Vicario, aflat la a doua sa selecție, a bifat și el o ocazie, după o lovitură cu capul ce a ratat ținta.

Mateo Retegui a irosit și el o șansă, după un corner executat de Federico Dimarco, iar Turcia a fost aproape de a marca prin Kaan Ayhan, care a trimis puțin pe lângă poartă cu capul, după o lovitură liberă executată de Calhanoglu.

Turcia a fost nevoită să facă o schimbare forțată de accidentarea lui Ozan Kabak la genunchi, acesta fiind scos pe targă chiar înainte de pauză.

Italia a avut o ocazie uriașă la ultima fază din prima repriză, când lovitura de cap a lui Cristante, după un corner al lui Lorenzo Pellegrini, a nimerit de bara.

Rezervele intrate la pauză au fost aproape de a face diferența imediat după reluare, când centrarea lui Andrea Cambiaso de pe dreapta a trecut peste capul lui Pellegrini și a ricoșat în genunchiul lui Mattia Zaccagni.

Retegui a respins o centrare a lui Dimarco direct în portar, apoi a încercat o lovitură de cap prea ambițioasă la centrarea lui Pellegrini.

La cealaltă poartă, Guglielmo Vicario, titularizat în poartă, în dauna lui Donnarumma, a fost nevoit să facă o paradă delicată la un corner, la capătul căruia Merih Demiral a reluat din voleu la bara a doua.

Giacomo Raspadori a avut o șansă la ultimul șut al meciului, dar execuția s-a nu l-a surprins pe portarul Bayindir.

Luciano Spalletti a spus după meci că remiza 0-0 cu Turcia a fost „meciul clasic de la începutul procesului", deoarece Italia încă se acomodează cu noua sa abordare.

„Nu am fost atât de incisivi sau de consecvenți, dar în unele momente echipa a făcut un pas înainte, a forțat și a încercat să facă lucruri, dar acesta este meciul clasic de la începutul procesului în care ai nevoie de o perioadă de timp pentru a pune lucrurile la punct", a declarat Spalletti pentru RAI Sport.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: squadra azzurra amical turcia