x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA încoronează Liverpool. Forul continental sugerează ca echipa să fie declarată campioana Angliei

UEFA încoronează Liverpool. Forul continental sugerează ca echipa să fie declarată campioana Angliei

24 Apr 2020   •   15:18
UEFA încoronează Liverpool. Forul continental sugerează ca echipa să fie declarată campioana Angliei

Liverpool se apropie de momentul în care va fi numită campioana Angliei, după 30 de ani de aşteptare. Potrivit Daily Mail, UEFA a insistat ca echipa pregătită de Jurgen Klopp să fie desemnată câştigătoarea sezonului 2019-2020 în Premier League, indiferent dacă se va relua sau nu campionatul.

Performanţele sportive ale liderului Angliei, Liverpool, 27 de victorii, o remiză (scor 1-1, cu Manchester United) şi o înfrângere (scor 0-3, cu Watford), în cele 29 de etape jucate până acum i-au convins pe cei de la forul continental european.

Liverpool a adunat 82 de puncte şi se află la 25 distanţă de locul doi, ocupat de câştigătoarea sezonului trecut, Manchester City, care are un meci în minus, şi la 37 de puncte distanţă de Manchester United, clasată pe locul cinci.

UEFA a dezminţit informaţiile care anunţau că actualul sezon ar putea fi anulat. Ba mai mult, preşedintele Aleksander Ceferin a recomandat tuturor preşedinţilor federaţiilor naţionale să găsească cea mai bună variantă pentru reluarea competiţiilor sportive, campionate şi cupe.

În cazul în care sezonul nu s-ar mai relua şi s-ar folosi actualul clasament, echipele Liverpool, Leicester, Chelsea şi Manchester United se vor califica în Liga Campionilor, în timp ce Sheffield, Wolverhampton şi Arsenal vor merge în Europa League.

Manchester City, deşi este pe locul secund în Premier League, a fost interzisă în următorii doi ani în cupele europene, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar.

Mediafax

×
Subiecte în articol: liverpool campioana uefa