x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA insistă: Recomandăm reluarea competiţiilor naţionale şi europene

UEFA insistă: Recomandăm reluarea competiţiilor naţionale şi europene

21 Apr 2020   •   22:22
UEFA insistă: Recomandăm reluarea competiţiilor naţionale şi europene

UEFA a organizat, marți, o nouă videoconferinţă cu cei 55 de preşedinţi ai federaţiilor naţionale și a anunţat că, până pe 20 iulie, federaţiile naţionale trebuie să anunţe echipele calificate în cupele europene.

Oficialii UEFA insistă reluarea campionatelor, cupelor naţionale şi a cupelor europene.

„Recomandăm cu încredere încheierea campionatelor naţionale şi a cupelor. Vor fi evaluate şi situaţiile speciale, precum anularea campionatului, pentru participarea la cupelor europene”, se arată într-un comunicat al UEFA, publicat de gazzetta.it.

UEFA a mai precizat că au fost oferite „date posibile de reluare a competiţiilor pentru cluburi, dar şi pentru echipele naţionale”.

Federaţia Română de Fotbal a dezvăluit, marţi, că „noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene este 20 iulie".

În plus, competiţiile europene sunt programate să înceapă pe 28-30 iulie, partidele tur, iar returul va avea loc în perioada 4-6 august.

Referitor la meciurile echipelor naţionale, care trebuiau să se joace în martie şi iunie, se vor disputa în toamna acestui an.

„În prezent se lucrează cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamnă, o decizie finală urmând să se ia pe 27 mai, când e programată o nouă şedinţă a CEx UEFA”, anunţă site-ul frf.ro.

Echipa naţională a României este calificată în barajul Ligii Naţiunilor acolo unde va întâlni selecţionata Islandei, în deplasare. În cazul în care va câştiga, tricolorii vor juca pentru un loc la EURO 2021 cu învingătoarea dintre Ungaria ş Bulgaria.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uefa