x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fost jucător al lui Manchester United a declarat că a fost abuzat sexual de antrenor în copilărie

Un fost jucător al lui Manchester United a declarat că a fost abuzat sexual de antrenor în copilărie

26 Noi 2016   •   12:56
Un fost jucător al lui Manchester United a declarat că a fost abuzat sexual de antrenor în copilărie
Sursa foto: Pagina oficiala Twitter, Andy Woodward

Un call-center pentru copii care au fost abuzaţi sexual în timp ce jucau fotbal a fost deschis în Marea Britanie, iar în primele ore a primit mai mult de 50 de apeluri, relatează Societatea Naţională de Prevenire a Cruzimii faţă de Copii din Anglia (National Society for the Prevention of Cruelty to Children, NSPCC).

Serviciul a fost lansati marţi dimineaţă cu ajutorul Asociaţiei Engleze de Fotbal (England's Football Association), după ce foştii fotbalişti englezi, Andy Woodward, Steve Walters şi Paul Stewart, au povestit presei britanice despre abuzurile sexuale din copilărie. De asemenea, şi David White a relatat ce i s-a întâmplat.

Directorul NSPCC, Peter Wanless, a declarat următoarele: „Nu ar trebui să fie ascuns niciun abuz sexual în sportul nostru naţional şi este posibil să existe mai mulţi oameni care au trecut prin asemenea experienţe terifiante ca jucători tineri, dar care nu au făcut niciodată un pas în faţă”, citează CNN.

Antrenor arestat pentru abuz

Fostul jucător al echipei Sheffield United, Woodward, a fost primul care a făcut publică povestea sa şi a explicat cum a fost abuzat de antrenorul Barry Bennell în timp ce juca pentru clubul de fotbal Crewe Alexandra din nordul Angliei, în anii 80 şi 90.

Andy Woodward

Bennel a fost condamnat în 1998 la nouă ani de închisoare după ce a confirmat că a maltrat sexual copiii, inclusiv pe Woodward. Fostul jucător al lui Manchester City, David White, şi al lui Manchester United, Steve Walters, au spus că şi ei au fost victimele lui Bennell, cu toate că nu este clar dacă antrenorul a fost acuzat şi pentru abuzarea acestora.

Steve Walters

Stewart, care a jucat pentru Liverpool şi Tottenham Hotspur, a mai adăugat că un alt antrenor l-a obligat să întreţină relaţii sexuale de nenumărate ori şi l-a ameninţat că îi va omorî familia dacă va spune ceva.

În ultimele zile, conturile de Twitter ale acestor jucători au fost umplute de mesaje de susţinere şi de încurajare. Woodward a răspuns şi a spus că „Acest impuls va salva oameni”.

 

 

×