x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Una dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume anunță pierderi uriașe

Una dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume anunță pierderi uriașe

06 Oct 2020   •   11:09
Una dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume anunță pierderi uriașe

Una dintre cele mai bogate echipe de fotbal din lume, FC Barcelona, înregistrează pierderi de 97 de milioane euro în perioada 2019-2020, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Anterior, clubul se aștepta la venituri de un miliard de dolari.

Veniturile totale sunt de 855 milioane euro, cu 15% mai mici facă de perioada 2018/2019, când s-au ridicat la 990 milioane euro obţinute în 2018/2019. Datoria netă totală a ajuns la 488 milioane euro. Dintre acestea, 47 de milioane de euro au fost cauzate de lipsa încasărilor din vânzările de bilete, 35 de milioane ca urmare a scăderii vânzărilor la magazinele clubului și 18 milioane în urma absenței tururilor de stadion. 

Se estimează că veniturile pentru 2020-2021 se ridică la 791 milioane euro.

Între timp, conducerea clublui a redus salariile jucătorilor în perioada suspendării competițiilor, dar a și renunțat la cei care aveau venituri mari. Este cazul uruguayanului Luis Suarez, chilianului Arturo Vidal şi croatului Ivan Rakitic.

Noul antrenor, Ronald Koeman, a încercat fără succes, să-i achiziționeze pe olandezul Memphis Depay - Olympique Lyon, pe spaniolul Eric Garcia - Manchester City și pe francezul Ousmane Dembele - Manchester United.

×
Subiecte în articol: fotbal fc barcelona