x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbaliştii din Uruguay au declanşat greva generală!

Fotbaliştii din Uruguay au declanşat greva generală!

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Mar 2009   •   00:00
Fotbaliştii din Uruguay au declanşat greva generală!

Fotbaliştii din Uruguay au intrat în grevă, solicitând plata salariilor şi a primelor restante. Din această cauză, toate meciurile programate în campionatul uruguayan la jumătatea acestei săptămâni au fost anulate. Ediţia 2008/2009 a campionatului uruguayan de fotbal a fost deja întreruptă de două ori, din cauza violenţelor şi a problemelor legate de securitatea pe stadioane, notează Agerpres.



"Cluburile au la dispoziţie până vineri după-amiază să-şi achite datoriile. Dacă plăţile se vor efectua, campionatul se va relua în weekend", a declarat Enrique Saravia, preşedintele sindicatului jucătorilor din Uruguay. Potrivit presei din Uruguay, Nacional Montevideo, unul dintre cele mai mari cluburi din această ţară, are datorii de aproximativ 160.000 dolari către jucători, în timp ce marea sa rivală, Penarol, trebuie să le achite în jur de 50.000 de dolari fotbaliştilor săi.

Uruguayul a fost una dintre puterile fotbalului internaţional, câştigând atât ediţia inaugurală a Cupei Mondiale, pe care a găzduit-o în 1930, cât şi pe cea din 1950, desfăşurată în Brazilia, precum şi turneele olimpice din 1924 şi 1928. În ultimele două decenii, însă, fotbalul uruguayan a fost afectat de numeroasele plecări peste hotare ale celor mai buni jucători, precum şi de problemele financiare cu care se confruntă cluburile din această ţară. Multe meciuri din prima divizie se dispută în prezenţa a doar câteva sute de fani, pe stadioane nemodernizare. În anul 2005, modesta echipă Rocha, care împarte terenul de antrenament cu o cireadă de de vite, a reuşit să ajungă până în finala campionatului uruguayan, adaugă sursa citată.

×
Subiecte în articol: sport