x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gazdele se simt mari favorite

Gazdele se simt mari favorite

de Mihai Igirosanu    |    14 Iul 2005   •   00:00
Gazdele se simt mari favorite

Sfertul de finala dintre Croatia si Romania va incepe, practic, astazi, cand este programata tragerea la sorti a intalnirilor.

La Split, delegatia romana a fost cazata la "Art Hotel", stabiliment construit pe locul unei foste fabrici de paine si cotat la patru stele. Cu toate acestea, Pavel, Hanescu si ceilalti nu au asigurat decat micul dejun. Hotelul nu are un restaurant si nici sala de forta, astfel ca tenismenii romani mananca si se antreneaza pe unde apuca.

OPTIMISM. Chiar daca, pe teren propriu, Croatia este neinvinsa din 1999, romanii sunt optimisti inaintea intalnirii care va debuta maine cu primele doua meciuri de simplu. Liderul Andrei Pavel pare suparat ca in tara s-a vorbit despre dreptul lui Hanescu de a fi jucatorul numarul 1 al echipei, chiar daca in clasamentul Race Champions, ii este inferior. "Ar fi mai mult decat un vis sa batem Croatia acasa", a spus Pavel.

ADAPTARE. "Ne-am acomodat deja cu suprafata sintetica, nu foarte rapida, asa cum ne asteptam", a subliniat Pavel. "Croatii se considera favoriti. Dar sa nu uite ca si americanii au fost favoriti in disputa cu ei. Toata lumea spune ca sunt obligati sa castige, asa ca Ljubicici si Ancici vor juca sub o presiune foarte mare", a declarat Victor Hanescu.

FAMILIILE
La Split au ajuns deja tatal lui Andrei Pavel, Gheorghe, impreuna cu sotia, tatal lui Hanescu, pentru prima data la un meci din deplasare, alaturi de sora tenismanului si prietena acestuia, Mihaela Sicoe. Hanescu senior locuieste in- tr-o casa situata chiar langa cele care apartin lui Goran Ivanisevici si Mario Ancici. Vila respectiva are patru niveluri, cu o terasa luxoasa din piatra alba la ultimul etaj. In Croatia mai sunt cateva zeci de romani.
SANATATE
Pe durata Wimbledonului, Andrei Pavel a fost chinuit deseori de dureri ale spatelui, care i s-a blocat in timpul meciului cu suedezul Johansson din cauza presiunii exercitate in zona lombara a coloanei vertebrale. "Saptamana trecuta am facut recuperare si cred ca voi rezista", a afirmat Pavel, care va evolua si la dublu, alaturi de Gabriel Trifu, desi initial se vehiculase varianta ca el sa faca pereche cu Victor Hanescu.

×
Subiecte în articol: sport pavel