x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ghinionul lui Mutu

Ghinionul lui Mutu

13 Sep 2004   •   00:00

Atacantul roman a fost foarte aproape de primul sau gol in Premier League in acest sezon. Balonul lobat de el a fost insa respins de pe linia portii de un fundas advers.

DELIA GOMOESCU

Patru victorii in patru meciuri. Acesta era bilantul lui Chelsea in actuala editie de campionat inaintea meciului de sambata cu Aston Villa.

Echipa lui Mourinho ar fi putut ramane cu punctaj maxim si dupa confruntarea de la Birmingham daca arbitrul Rob Styles ar fi acordat penalty la un fault asupra lui Drogba sau daca lobul lui Adi Mutu n-ar fi intalnit in drum, chiar pe linia portii, un fundas advers.

30 DE MINUTE. Cum era de asteptat, "Briliantul" a inceput meciul pe banca de rezerve, pe teren fiind trimisi atacantii Kezman si Drogba. A venit insa minutul 60 si scorul era nemodificat. A fost momentul in care Jose Mourinho a decis ca trebuie schimbat ceva. I-a scos pe Kezman si pe Joe Cole si i-a aruncat in lupta pe Gudjohnsen si pe Mutu. Dar, paradoxal, in minutele care au urmat, Aston Villa a fost mai periculoasa in ofensiva, Moore si Vassell trecand pe langa deschiderea scorului. Finalul a apartinut insa lui Chelsea Londra.

Mai intai, Drogba a fost faultat in careu de Ulises de la Cruz, dar centralul, in loc sa dicteze penalty, l-a avertizat pe ivorian pentru simulare. Apoi, Adrian Mutu a trimis un lob aproape fara cusur spre poarta lui Sorensen. Danezul era batut, dar nu si fundasul lui Villa, Mark Delaney, care a scos balonul de pe linia portii.

SUPARARE. La final, antrenorul Jose Mourinho l-a criticat dur pe arbitrul Rob Styles, pe care l-a desemnat ironic "omul meciului". "El a fost cel care a decis intalnirea. Noi ar fi trebuit sa plecam de la Birmingham cu trei puncte pentru ca a fost un penalty mare de tot. E ridicol. Tare as vrea sa vad daca arbitrii vor lua aceeasi decizie in cazul in care intr-o situatie similara s-ar afla Thierry Henry sau Ruud van Nistelrooy. Eu nu prea cred", a declarat Mourinho. Greseala centralului a costat-o pe Chelsea doua puncte, primele pierdute de "albastri" in aceasta editie de campionat.

CUMINTE

Adrian Mutu vrea sa devina baiat cuminte de dragul fiului sau, Mario. "Ma revolta gandul ca fiul meu va citi intr-o zi toate aceste lucruri negative care se scriu despre mine. Vreau sa fiu un exemplu pentru el. A venit momentul sa muncesc ca un nebun pentru a demonstra cine sunt. Clubul Chelsea nu este sponsorul meu, ci echipa care ma plateste pentru a-i oferi ceva in schimb. Am muncit mult ca sa ajung la acest nivel si nu am de gand sa arunc totul pe fereastra", a declarat Mutu pentru Sky Sports. Romanul a caracterizat in cateva cuvinte si relatia cu tehnicianul lui Chelsea: "Mister Mourinho este un mare antrenor. Stie sa ma calmeze. Am vorbit cu el si i-am spus ca sunt disperat sa joc in acest sezon".

×
Subiecte în articol: sport mutu