x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali, din proprie iniţiativă la Tribunal: Daţi-mi banii înapoi. Şi n-am să vă cer nici dobândă!

Gigi Becali, din proprie iniţiativă la Tribunal: Daţi-mi banii înapoi. Şi n-am să vă cer nici dobândă!

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2008   •   00:00
Gigi Becali, din proprie iniţiativă la Tribunal: Daţi-mi banii înapoi. Şi n-am să vă cer nici dobândă!

Nervos cu nervii ori de câte ori aude de instanţele de judecată, de DNA sau mai ştie lumea ce comisii, Gigi Becali s-a...schimbat astăzi la faţă! Sculat dis de dimineaţă, spălat pe faţă şi pe suflet, latifundiarul din Pipera a purces la drumul spre tribunal. Nu pentru că judecătorii i s-ar fi arătat mai dragi în vis. Ci pentru că-şi vrea înapoi banii confiscaţi în dosarul „Valiza”. Doar 1,7 milioane de dolari.



Şeful PNG, şeful Stelei şi trimisul lui Dumnezeu pe pământ  a sosit „la bară” împreună cu vicepreşedintele clubului din Ghencea.  Teia Sponte, rudă şi el cu „păgubitul”,  în numele căruia s-a şi făcut acţiunea în instanţă. Era să uit. Nu au lipsit nici avocaţii. Înainte de a intra în sala de judecată, Gigi Becali a declarat că le va spune judecătorilor adevărul şi numai adevărul. Fireşte, ala pe care „îl vreau io pe banii mei”. Parcă aşa îi place să spună. De data asta, ADEVĂRUL ar acela că  anume faptul că banii găsiţi asupra lui Teia Sponte sunt ai lui şi că îi vrea înapoi. Generos, Becali nu pretinde nici  dobândă. Şi, pentru că tot s-a aflat la ora „numai adevărul”,  Gigi Becali a dezvăluit că va solicita Patriarhiei Române să îi dea înapoi cele 2 milioane de euro donate pentru construirea Catedralei Neamului. De ce? Pentru că acum ştie. Banii aia trebuie  să ajungă la călugării de la Muntele Athos. I s-o fi arătat în vis?

Pe 7 mai, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Gigi Becali, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de dare de mită. De asemenea, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Teia Sponte, persoană din anturajul lui Gigi Becali, pentru complicitate la dare de mită, faţă de Anton Doboş, preşedintele clubului de fotbal Universitatea Cluj, pentru luare de mită, Traian Bendorfean, o cunoştinţă a lui Doboş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită şi faţă de selecţionerul Naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă. Cele două infracţiuni de care s-ar face vinovat Gigi Becali sunt, potrivit procurorilor DNA, faptul că, în mai 2006, le-a promis jucătorilor de la Gloria Bistriţa bani pentru un meci egal sau victorie cu Rapid Bucureşti, dar şi pentru faptul că, în perioada 5-7 mai 2008, i-ar fi oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, preşedintele clubului Universitatea Cluj, precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR Cluj. Procurorii au găsit asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj-Napoca, suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizată prin instituirea sechestrului asigurător. Gigi Becali a susţinut că suma de 1,7 milioane de euro urma să fie folosită, în numele său, pentru o tranzacţie imobiliară. Becali a negat că banii ar fi fost destinaţi jucătorilor de la Universitatea Cluj dacă ar fi învins echipa rivală CFR.

×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali