x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastica - Ioan Dobrescu il acuza voalat pe Forminte

Gimnastica - Ioan Dobrescu il acuza voalat pe Forminte

de Vicentiu Neagoe    |    26 Oct 2006   •   00:00
Gimnastica - Ioan Dobrescu il acuza voalat pe Forminte

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, recunoaste ca rezultatele gimnastelor noastre la CM de la Aarhus, au fost slabe, si spune ca se astepta la acest lucru deoarece echipa Romaniei a stat in doua gimnaste.

"Sa renuntam la orgolii"

Ioan Dobrescu spune ca echipa feminina a Romaniei a fost formata din doar doua sportive.

Jurnalul National: Domnule Dobrescu, ce ne puteti spune despre locul patru de la Mondialele din Danemarca?
Ioan Dobrescu: Evident ca nu suntem multumiti de acest rezultat, dar nici nu facem un capat de tara din asta. Ne-am prezentat acolo cu o echipa formata din doua sportive: Izbasa si Nistor.

Exista vreun vinovat pentru acest rezultat slab?
Eu nu caut vina nimanui. Nu pot da vina pe Forminte, ii respect munca, dar cred ca renuntarea la niste orgolii, ne-ar duce la niste salturi valorice si ar creea un indice de performanta.

"Sa ne linistim"

Mai concret, despre ce este vorba?
Sa stiti ca noi nu avem "paralele". Evolutia la acest aparat ne trage in jos, asa ca am propus sa aducem un antrenor special, numai pentru acest aparat. Domnul Forminte nici n-a vrut sa auda de asa ceva. Exista la echipa de gimnastica a Angliei, un antrenor coordonator roman, Stan se numeste, care a facut minuni acolo. Ar trebui sa luam legatura cu el.

Ce sanse avem ca la Beijing sa ne pastram titlul olimpic cucerit la Atena?
Trebuie sa ne linistim. Mai avem inca doi ani si se pot intampla multe. Eu cred ca si Catalina Ponor se poate intoarce si poate fi o solutie pentru aparate. Sunt sigur ca nu si-a spus ultimul cuvant si ca va reveni in forta.

Cuplul Belu - Bitang se mai poate intoarce la carma lotului feminin?
Nu mai vreau sa intru in polemica cu nimeni. Ceea ce au facut ei, e greu sa mai faca altii. Nu stiu de ce s-au retras, a fost problema lor, acum avem alti antrenori si ne punem increderea in fortele lor.

BANI PENTRU PERFORMANTA
Secretarul general al COSR spune ca forul condus de Octavian Morariu a strans un pol de valori si ca lunar fiecare sportiv roman primeste o anumita suma de bani, in functie de obiectivul fiecaruia. "Domnul Forminte a avut drept obiectiv o medalie si a cucerit-o. Va primi si dansul niste bani, ca sa nu ne mai critice tot mereu. Si Izbasa va incasa o suma echivalenta cu performanta obtinuta. Acesti bani ii impartim tuturor disciplinelor olimpice, unii luand mai mult, altii mai putin. Trebuie sa va spun ca aceste sume nu reprezinta salariile sportivilor, ci sunt niste bonusuri acordate de COSR pentru a spori gradul de performanta al sportivilor.

×
Subiecte în articol: sport