x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GIMNASTICA - Se putea mai bine?

GIMNASTICA - Se putea mai bine?

06 Iun 2005   •   00:00

Catalina Ponor a salvat onoarea echipei feminine de gimnastica, reusind sa cucereasca aurul la barna. Restul de cinci medalii au venit de la baieti, protagonisti fiind Marian Dragulescu, Razvan Selariu si Marius Urzica.



  • de DELIA GOMOESCU

  • CAMPIOANA. Catalina Ponor n-a avut rivale in finala de la barna, castigand detasat titlul de campioana europeana, ea obtinand singura medalie a fetelor
    Delegatia Romaniei s-a intors de la prima editie a Campionatelor Europene Individuale cu sase medalii. Desi la prima vedere pare o "recolta" buna, comparativ cu anii trecuti, palmaresul este destul de slab. Totusi, se poate spune ca gimnastii romani si-au indeplinit si chiar depasit obiectivul la concursul de la Debrecen, unde isi propusesera sa cucereasca cinci medalii.

    DOAR CATALINA. De data aceasta, baietii si-au luat revansa in fata fetelor. Gimnastii pregatiti de Dan Grecu au urcat de cinci ori pe podium, in timp ce din lotul feminin doar Catalina Ponor s-a ales cu o medalie, e adevarat, de aur. Vedeta de la Atena a fost calificata in finalele de la barna si sol. Cu o nota de 9,737, cea mai mare din competitia feminina, ea a reusit sa-si pastreze titlul european la barna. Lucrurile au stat cu totul diferit la sol, unde Catalina a iesit de pe covor la a doua diagonala si a ratat podiumul, clasandu-se doar pe locul 4.

    MULTUMITA. Desi dupa concurs nu a dorit sa dea declaratii, gimnasta a revenit la sentimente mai bune dupa sosirea la Deva. "Sunt foarte bucuroasa de rezultatul obtinut la Europenele din Ungaria. Sunt multumita de medalia de aur de la barna si ma bucur ca domin in continuare acest aparat. In ceea ce priveste solul, acolo am gresit. Am iesit de pe covor pentru ca am alergat prea mult la o diagonala acrobatica. Aterizarea am facut-o in afara covorului si am fost depunctata", a spus Catalina Ponor. Ea a adaugat ca nici la Mondialele de la Melbourne nu va concura la toate aparatele.

    DIFICULTATI
    Rezultatele slabe ale fetelor sunt totusi scuzabile. Constrans de accidentari, Octavian Belu a deplasat la Debrecen doar trei sportive: Catalina Ponor, Floarea Leonida si Dana Sofronie. Ultima chiar a evoluat accidentata in finala de la paralele, unde a cazut de pe aparat. "Poate ca sunt destui aceia care nu sunt multumiti cu faptul ca nu am castigat decat o medalie, dar ar trebui sa-si aminteasca de toate problemele pe care le-am avut. Vom incepe pregatirea pentru Campionatele Mondiale, dar inca nu stiu cate gimnaste vor fi apte pentru antrenamente", a spus antrenorul lotului feminin. Octavian Belu nu a revenit ieri la Deva impreuna cu elevele sale. De la Debrecen, el a plecat spre Budapesta, la o conferinta a Federatiei Internationale de Gimnastica.

    BAIETII SUNT PE VAL
    Marian Dragulescu si-a confirmat statutul de "rege" la sol si a cucerit aurul la acest aparat si la Debrecen. Intrat ultimul in concurs si notat cu 9,637, "Marocanul" i-a "suflat" titlul european chiar colegului sau, Razvan Selariu, care a terminat astfel pe 2. De altfel, Selariu a fost de aceasta data vedeta lotului masculin. El a cucerit trei din cele cinci medalii ale baietilor: argint la individual compus si la sol si bronz la sarituri. "Privind in ansamblu, sunt multumit de evolutia mea la aceste Campionate Europene. Aurul la individual compus inca lipseste din colectia mea, dar nu disper", a spus Selariu. In ceea ce-l priveste pe Marius Urzica, acesta a terminat doar pe locul 2 in finala de la cal cu manere, aparat pe care l-a dominat ani la rand. El a fost devansat de reprezentantul gazdelor, ungurul Krisztian Berki. "Trebuie sa recunosc ca sunt dezamagit, pentru ca eu cred ca nu am facut nici o greseala. Unii mi-au spus ca sunt campionul fair-play-ului, fiindca l-am aplaudat pe Berki. A avut si el un exercitiu foarte bun", a declarat Urzica, adaugand ca nu se gandeste la retragere, ci la Campionatele Mondiale din Australia.
    ×
    Subiecte în articol: sport