x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal feminin - Jucam in semifinale

Handbal feminin - Jucam in semifinale

de Madalina Corbeanu    |    18 Noi 2006   •   00:00
Handbal feminin - Jucam in semifinale

Romania a terminat pe primul loc Grupa A a Cupei Mondiale din Danemarca, urmand sa joace semifinala astazi, de la ora 15:15 impotriva Ucrainei. Partida va fi transmisa in direct pe Eurosport.

Incurajata frenetic de 4.000 de spectatori, campioana olimpica, Danemarca, nu a putut trece de nationala feminina de handbal a Romaniei, care s-a mobilizat fantastic si a castigat partida la limita, cu scorul de 25-24 (13-13). Elevele lui Gheorghe Tadici au jucat inteligent, dominandu-si adversarele inca de la inceput. Vicecampioana mondiala a condus pe tabela de scor in majoritatea timpului, diferenta maxima fiind de trei goluri in favoarea noastra, "tricolorele" ratand in mai multe randuri desprinderea la mai mult de trei goluri.

CURAJ. Romania a batut pentru a treia oara Danemarca in ultimii doi ani, necunoscand infrangerea. Desi cu foarte multe jucatoare accidentate, Gheorghe Tadici a riscat si a inceput meciul cu o formula de joc surprinzatoare. A introdus-o in teren pe Cristina Neagu, handbalista de numai 18 ani, cea mai buna jucatoare din lume la Campionatul Mondial de tineret din acest an. Cum eleva sa nu a rezistat presiunii, a fost schimbata. Mai mult, Tadici a desemnat-o pe Melinda Geiger (19 ani) sa execute loviturile de la 7 metri, aceasta transformand cinci aruncari din sase. In varsta de doar 19 ani, handbalista de la Selmont Baia Mare e si una dintre preferatele presedintelui FR Handbal, fostul mare international, Cristian Gatu. Pe langa Geiger, acesta este un mare admirator al Valentinei Ardean-Elisei, pe care o considera cea mai buna handbalista din lume.

REUSITE. Cele mai bune jucatoare ale echipei noastre au fost Valentina Ardean-Elisei, care a reusit sa inscrie zece goluri, si portarita Luminita Hutupan Dinu. In celalalt meci al Grupei A, Suedia a dispus de Polonia, cu 24-23 (14-11). In Grupa B, Rusia a invins Ucraina cu 33-27 (17-10), iar Olanda a castigat in fata Braziliei cu 31-25 (22-14).

DORINTA
"Desi m-am accidentat in partida cu Suedia, imi doresc mult sa joc in finala. Am incredere ca fetele vor face un joc bun cu Ucraina, iar eu le promit ca voi lasa carja si voi intra pe teren duminica, chiar de va trebui sa-mi leg glezna"
Steluta Luca

REGRET
"Cand vad cum joaca echipa acum imi pare foarte rau ca nu vom merge la turneul final din Suedia. Dar ma bucur ca jucatoarele tinere promit. O luam de la capat, pentru ca trebuie sa ne calificam la Mondiale si sa urcam iar pe podium"
Gheorghe Tadici
antrenorul nationalei feminine de handbal

SEMIFINALA
Romania e singura echipa din Europa prezenta la Cupa Mondiala de la Aarhus care nu e calificata la Campionatul European. Cu toate acestea, vicecampioanele mondiale au impresionat dupa jocurile din grupa. Dupa 33-27 cu Polonia si 28-20 cu Suedia, romancele au trecut de Danemarca, terminand pe primul loc in grupa. Astazi, in prima semifinala, Romania va intalni Ucraina, iar in a doua, Danemarca va primi replica Rusiei, campioana mondiala en titre, de la 17:15. Finala mica si finala mare sunt programate duminica, de la aceeasi ora.
×
Subiecte în articol: sport