x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL / Gaţu: "În doi ani băieţii vom fi în top"

HANDBAL / Gaţu: "În doi ani băieţii vom fi în top"

10 Ian 2009   •   00:00
HANDBAL  /  Gaţu: "În doi ani băieţii vom fi în top"

Revenită în elita mondială a handbalului masculin după o aşteptare de 14 ani, naţionala României vizează o clasare în prima jumătate a clasamentului la CM din Croaţia.



Preşedintele FRH, Cristian Gaţu (foto), este un optimist incorijibil. Fostul dublu campion mondial crede cu tărie că în viitorul apropiat naţionala băieţilor va reuşi să ajungă în top, la fel ca fetele. "După părerea mea, mai sunt doi ani până atunci. Avem o generaţie care luptă de mult timp pentru o astfel de calificare, iar în spate aşteaptă o altă generaţie, cu jucători de 18-19 ani, crescuţi la Centrul Naţional Olimpic", a declarat Gaţu. Acesta crede că, la Mondialele care vor începe la 16 ianuarie, selecţionata pregătită de Aihan Omer poate trece de faza grupelor: "Sper ca băieţii să depăşească aşteptările noastre. Ideal ar fi să ne clasăm pe unul dintre cele trei locuri calificante, pentru că sunt şanse. Franţa este lider autoritar în grupa noastră, iar pentru locurile doi şi trei România se va lupta cu Ungaria, Slovacia şi Argentina, care sunt adversari abordabili", a adăugat şeful FRH. La CM din Croaţia, echipa României va evolua în grupa A şi va juca, în ordine, cu Franţa (17 ianuarie), Ungaria (16 ianuarie), Argentina (19 ianuarie), Australia (21 ianuarie) şi Slovacia (22 ianuarie). Toate meciurile se vor disputa la Osijek.

Ocupantele primelor trei locuri se vor califica în faza grupelor principale. (Vlad Ionescu)

Pariază pe România

Cristian Gaţu a semnat ieri un parteneriat pe un an cu compania bet-at-home.com, care a devenit primul sponsor străin al FRH. Conform contractului, campionatul intern se va numi Liga Naţională bet-at-home.com, iar echipele reprezentative vor avea inscripţionat numele sponsorului. Pentru CM din Croaţia noul partener al FRH a acordat României o cotă de 300 la 1 pentru câştigarea titlului. "Este o cotă reală, care ţine cont de valoarea jucătorilor, de adversari, dar şi de faptul că noi am absentat o lungă perioadă. Suntem cotaţi cu a 16-17-a şansă, dar eu pariez pe o clasare în primele 12 locuri", a spus Gaţu.

×
Subiecte în articol: sport