x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal / Trofeul Carpaţi, ultima haltă înaintea Campionatelor Europene

Handbal / Trofeul Carpaţi, ultima haltă înaintea Campionatelor Europene

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2008   •   00:00
Handbal / Trofeul Carpaţi, ultima haltă înaintea Campionatelor Europene

Echipa feminină de handbal a României participă de vineri până duminică la Trofeul Carpaţi de la Cluj-Napoca, ultima verificare dinaintea CE 2008 din Macedonia (2-14 decembrie). România va înfrunta în ordine Croaţia (vineri, ora 19,00), Ucraina (sâmbătă, ora 19,00) şi Germania (duminică, ora 11,00), toate meciurile fiind transmise în direct de Sport.ro, informează Agerpres.



Antrenorul Radu Voina se află într-o situaţie delicată, cu multe absenţe de calibru din lot, dar are de îndeplinit un obiectiv destul de ambiţios, clasarea pe locurile I-V la CE din Macedonia. Din lotul care se pregăteşte la Cluj lipsesc, din motive de sănătate, o serie de titulare precum Valeria Beşe, Ionela Gâlcă, Aurelia Brădeanu, Steluţa Luca, Cristina Vărzaru şi Adriana Nechita.  ''Suntem pe ultima linie dreaptă, 3 meciuri la Trofeul Carpaţi, mai avem în drum spre Macedonia alte 2 meciuri cu Serbia pe 28 şi 29 noiembrie. Mulţumit, nemulţumit de lot, asta e situaţia, nu putem emite pretenţii. Astea sunt fetele disponibile, din nefericire apar şi accidentări, de care noi beneficiem din plin, şi suntem obligaţi să jucăm cu ce avem. Mi-ar fi plăcut un lot cu toate jucătoarele pe care le doream, dar să nu uităm că este o generaţie muncită din toate punctele de vedere, obosită şi accidentată. Noi ne-am adunat luni la Cluj, Ionela Gâlcă nu s-a prezentat, şi după ce a anunţat ea e clar că nu va veni în Macedonia. Din nefericire s-a adăugat şi Steluţa Luca, cu problema ei la spate. Sunt lipsuri importante care sper să se resimtă cât mai puţin, cu toate că e foarte delicat'', a declarat Radu Voina.

Din lotul de 17 jucătoare de la Cluj, una va rămâne acasă şi celelalte 16 vor face deplasarea la CE 2008. Atmosfera la lot este bună şi Radu Voina speră ca fetele să se mobilizeze şi echipa să funcţioneze ca un grup. ''Eu sper ca fetele să se mobilizeze şi să funcţionăm ca o echipă adevărată, pentru că cel mai important să fim o echipă, un grup, nu individualităţile ne interesează. Atmosfera este bună, ele muncesc, sunt profesioniste, dar din nefericire noi la echipa naţională trebuie să recuperăm fetele care vin de la echipele de club. Sunt accidentate şi în puţinul timp care îl avem la dispoziţie trebuie să facem şi recuperare şi tratamente medicale. Vom insista în ultimele meciuri pe închegarea unor relaţii de joc, perfecţionarea unor sisteme de apărare şi pe evoluţia ca echipă''.

Selecţionerul naţionalei feminine apreciază că va fi dificil să se realizeze obiectivul propus de federaţie, clasarea în primele 5 echipe din Europa. ''Obiectivul 1-5 va fi foarte greu de realizat. Obiectivele sunt de obicei îndrăzneţe, stabilite din timp, din nefericire noi românii am rămas tributari ai performanţelor obligatorii. Eu zic că trebuie revăzute toate aceste obiective, nu poţi să câştigi peste tot şi mereu, iar cei ce vor să facă acest lucru nu reuşesc, este imposibil la acest nivel. Sunt atâtea naţiuni mai performante decât noi. Trebuie şi nişte obiective, dar nu toate obiectivele la toate competiţiile oficiale''

Lotul de jucătoare aflate în pregătire la Cluj:

Luminiţa Dinu Huţupan (Oltchim Râmnicu Vâlcea), Tereza Tamaş Pâslaru (Oltchim), Paula Rădulescu-Ungureanu (Podravka Koprivnika) - portari; Valentina Ardean Elisei (Oltchim), Camelia Balint (HCM Baia Mare), Ramona Maier (Oltchim), Cătălina Cioarec (Oţelul Galaţi) - extreme; Oana Manea (Oltchim), Florina Bârsan (U Jolidon Cluj) - pivoţi; Narcisa Lecuşanu (Oltchim), Oana Şoit (Elda Prestigio), Cristina Neagu (Rulmentul Braşov), Carmen Amariei (Rulmentul Braşov), Daniela Crap (Aquaticum Debrecen), Adina Meiroşu (Oltchim), Clara Vădineanu (Oltchim), Melinda Geiger (HCM Baia Mare) - linia de 9 m.

×
Subiecte în articol: sport oltchim