x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hanescu s-a inclinat in fata lui Federer

Hanescu s-a inclinat in fata lui Federer

31 Mai 2005   •   00:00

Al cincilea jucator roman ajuns vreodata in sferturile de finala ale Roland Garros-ului a cedat ieri in fata liderului mondial, Roger Federer. "Regele" sportului alb s-a impus categoric, dupa putin peste doua ore, cu 6-2, 7-6 (3), 6-3.

INFERIORITATE. Elvetianul care domina circuitul ATP de peste un an si jumatate s-a calificat fara probleme in semifinale, Hanescu (foto) nereusind sa-i creeze emotii decat in setul doi, pe care l-a impins in tie-break. Desi a avut un procentaj extrem de scazut la primul serviciu, Federer a facut legea prin lovitura sa ucigatoare de dreapta. Romanul n-a comis prea multe erori, a servit foarte bine, insa, ca si spaniolul Carlos Moya, in "optimi", a cedat in fata fortei senzationale de joc a elvetianului. Ieri a fost a doua intalnire dintre cei doi tenismani, dupa ce Federer se impusese si anul trecut in fata lui Hanescu, la Bucuresti, in sala "Polivalenta", intr-un meci de Cupa Davis.

MERITUOS. Considerat de ziaristii francezi drept "marea surpriza a turneului", Victor Hanescu a acumulat 50 de puncte in clasamentul ATP si a castigat 116.180 de euro in urma prezentei in sferturile de finala ale celebrei competitii pariziene. "Hane" a fost incurajat din lojele prezidentiale ale arenei "Phillipe Chatrier" de catre presedintele FR Tenis, Ilie Nastase, insotit de sotia sa, Amalia, antrenorul sau, Firicel Tomai, iar din tribune de mai multi romani stabiliti in capitala Frantei. (Mihai Igirosanu)

×
Subiecte în articol: sport