x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ilie Năstase îşi pune toţi banii pe Halep

Ilie Năstase îşi pune toţi banii pe Halep

de Theodora Şutiu    |    15 Ian 2019   •   09:55
Ilie Năstase îşi pune toţi banii pe Halep

Simona Halep va debuta la Australian Open 2019, astăzi, de la ora 10.00, împotriva Kaiei Kanepi (locul 70 WTA). Meciul liderului mondial din turul inaugural este în sesiunea de seară, pe Margaret Court Arena. Ea a câştigat ultimul meci pe 19 august 2018 şi porneşte cu şansa a doua. Totuşi, fostul mare campion Ilie Năstase e convins că românca va face un meci excepţional în faţa estoniencei.

Conform statisticilor WTA, Australian Open este turneul unde Simona se simte cel mai puţin bine. Din cele opt participări pe tabloul principal al turneului de la Antipozi, românca a fost eliminată de patru ori în primul tur. Chiar dacă cifrele nu sunt de partea liderului mondial, Ilie Năstase spune că Halep are toate atuurile să se impună în primul tur. „Dacă a învins-o pe Simona anul trecut la US Open, nu are nicio importanţă. Acesta este alt meci, cu altă miză. Este adevărat că nu îi va fi deloc uşor, dar având în vedere că în ultimele săptămâni s-a pregătit intens, eu cred în şansa ei. Nu mă interesează dacă adversara ei are cotă mai mare la pariuri, nu are nicio importanţă. Trebuie să înţelegeţi ceva. Ea este acum numărul 1 şi toată lumea vrea să o învingă”, a spus Ilie Năstase în exclusivitate pentru Jurnalul.

Explicaţiile specialiştilor

Totuşi, lunga perioadă de inactivitate, tradiţia nefavorabilă la primul Grand Slam al anului şi adversara din runda inaugurală se numără printre motivele pentru care experţii de la tennis.com nu mizează pe liderul mondial. Cu toate acestea, și Kanepi a fost accidentată o perioadă îndelungată. Estonianca de 33 de ani nu a mai jucat din septembrie 2018, când a fost învinsă de Serena Williams în optimile US Open.

Becker, despre punctele slabe

În opinia lui Boris Becker, serviciul și forehandul sunt punctele slabe ale Simonei Halep. De asemenea, un mare dezavantaj pentru Halep la Australian Open îl reprezintă și faptul că e proaspăt revenită după accidentare. „Simona nu are cel mai bun serviciu din circuit, iar lovitura de forehand nu este nici ea perfectă. A fost accidentată mult timp şi nu a mai jucat o perioadă. O văd cam la acelaşi nivel cu Kerber şi să nu uităm că Serena este din nou la un nivel înalt. Nici de Caroline Wozniacki nu trebuie să uităm, iar Muguruza evoluează şi ea din ce în ce mai bine. Şanse pentru trofeu mai au şi unele ca Pliskova sau Julia Goerges, dar în schimb Şarapova nu e favorită. Ea trebuie să arate că mai poate juca la un nivel ridicat”, a declarat Boris Becker la Eurosport.

Aproape să fie detronată

Halep a început cea de-a 63-a săptămână pe prima poziție în clasamentul WTA, chiar înaintea debutului la Australian Open. Românca se află pe locul 10 în istorie din punctul de vedere al jucătoarelor care au ocupat cel mai mult timp primul loc în lume și poate urca pe 9, loc ocupat de Caroline Wozniacki. În cazul unei contraperformanţe la Antipozi, Simona ar putea pierde locul 1 în ltimul meci. Mă simt OK. Mă simt sănătoasă, dar nu știi niciodată cu spatele” - Simona Halep

 

 

×
Subiecte în articol: simona halep