x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iliescu i-a decorat pe performeri

Iliescu i-a decorat pe performeri

06 Iul 2004   •   00:00

Ieri dupa-amiaza, in cadrul unei festivitati organizate la Palatul Cotroceni, presedintele Romaniei, Ion Iliescu, a acordat decoratii pentru merite sportive deosebite unui numar de 77 de fosti si actuali sportivi importanti ai tarii.

CATALIN FAINISI

TRECUT. Cea mai importanta distinctie, Ordinul Meritul Sportiv Clasa I, a fost atribuit sportivilor care au adus glorie tarii in trecut. Printre numele cele mai cunoscute se numara luptatorul Ion Draica, canotorii Victor Macoviciuc, Iulica Ruican, canotoarea Camelia Macoviciuc-Mihalcea, antrenorul de atletism Ion Puica si caiacistul Toma Simionov. Este interesant ca Draica a fost cercetat de autoritati pentru abuz in serviciu, inselaciune, fals si uz de fals la producerea unui prejudiciu de 1,5 miliarde unei societati comerciale.

PREZENT. Printre sportivii actuali decorati de seful statului se numara inotatorii Beatrice Caslaru, Dragos Coman, Razvan Florea, Ioan Gherghel, Larisa Lacusta, Simona Paduraru, Camelia Potec, judokanii Ioan Almas, Andrea Aguletti, Florin Berecan si Alina Dumitru. De asemenea, fosta gimnasta Gina Gogean a primit si ea Meritul Sportiv Clasa a II-a, cu doua barete. Toti acestia au fost premiati printr-un decret propus de presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Morariu, pentru performantele realizate la CE de Judo de la Bucuresti si CE de Natatie, desfasurate la Madrid.

×
Subiecte în articol: sport