x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

08 Feb 2006   •   00:00

8 februarie 2006

JO-2006. Patinatorul Gheorghe Chiper va fi port-drapelul delegatiei Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna, care se va desfasura vineri pe Stadionul Olimpic din Torino. Decizia desemnarii lui Chiper a fost luata deoarece patinatorul este sportivul cu cele mai bune performante din de-legatia Romaniei. "Nu mi-a spus nimeni, probabil ca ma vor anunta cand voi ajunge la Torino. Pentru orice sportiv e o onoare sa poarte drapelul tarii sale la ceremonia de deschidere", a spus Chiper, clasat pe locul 9 la CE din ianuarie.

ATLETISM. Constantin Mihail, directorul tehnic al FR de Atletism, a declarat ca delegatia tarii noastre la CM de atletism in sala va fi formata numai din atleti care au sanse la finale. Astfel, nu toti sportivii care si-au indeplinit baremele vor si participa la CM, care vor avea loc la Moscova, intre 8 si 10 martie. "Exista sportivi care si-au indeplinit baremele, precum Elena Hila la greutate si Oana Pantelimon la saritura in inaltime. Dar e nevoie de rezultate mai bune, altfel vor ramane acasa, pentru ca nu se vor califica in finale", a declarat Mihail.

FC ARGES. Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF a decis sanctionarea clubului FC Arges cu neprogramarea in Divizia A pana la achitarea integrala a datoriilor catre CS International FC Pitesti. Suma datorata, conside-rata confidentiala de FRF, rezulta din contractul de cesiune incheiat intre cele doua cluburi, prin care CS International a cedat catre divizionara A toate drepturile pe care le avea asupra jucatorilor Emil Dica, Florin Hidisan, Ionut Modoran, Cosmin Nastasie si Robert Neagoe. Si FC Bihor a fost sanctionata cu neprogramarea in Divizia B, pana la achitarea integrala a datoriilor catre fostul presedinte, Marcel Iancu.

HOCHEI. Azi, de la ora 16:00, Patinoarul "Vakar Lajos" din Miercurea Ciuc va gazdui primul meci al finalei Ligii Nationale de Hochei. Intr-o partida ce va fi transmisa in direct de TV Sport, campioana en-titre, Steaua, va incerca sa faca primul pas pentru apararea trofeului chiar pe terenul marii rivale din Harghita. Ciucanii au terminat pe primul loc sezonul regulat.

UCRAINA. Conform cotidianului ucrainean Komanda, Cosmin Barcauan este dorit de Metalurg Zaporoje, fiind posibil ca fundasul roman sa plece de la echipa pregatita de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk. Metalurg Zaporoje, pregatita de Viaceslav Groznai, ocupa locul 13 in Ucraina.

×
Subiecte în articol: sport