x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

21 Dec 2005   •   00:00

Ronaldinho, si jucatorul anului 2005

Ronaldinho este de departe vedeta anului 2005. Dupa ce a primit "Balonul de Aur", brazilianul a fost desemnat cel mai bun jucator al anului in cadrul Galei FIFA, care a avut loc luni seara, la Opera din Zürich. "FIFA World Player" este titlul acordat pe baza votului selectionerilor si capitanilor echipelor nationale. Ronaldinho a acumulat 956 de puncte si i-a devansat net pe contracandidatii sai, englezul Frank Lampard (306 puncte) si camerunezul Samuel Eto’o (190 puncte). Brazilianul a castigat aceasta distinctie si in 2004.

GALA. Maine seara, cu incepere de la ora 18:00, Sala de Marmura a Cercului Militar Central va gazdui un grandios spectacol, in cadrul caruia vor avea loc "Gala Sportului Romanesc" si "Miss Romania". Organizatorii show-ului sunt Federatia Romana de Fotbal, Asociatia Fotbalistilor Romani si Clubul Sportiv al Jurnalistilor. Desfasurat sub tutela "Fashion TV", concursul "Miss Romania" va fi transmis in 130 de tari de pe cinci continente. Primele trei castigatoare vor reprezenta Romania la Miss Univers, la Miss Europa si la Miss International Peace.

CRITICAT. Fundasul lui AS Roma, Cristian Chivu, a fost nominalizat printre personajele negative ale etapei a XVI-a din campionatul italian de site-ul www.sportitalia.com, dupa prestatia avuta in partida din deplasare cu Sampdoria Genova, scor 1-1. "Chivu a facut o mare prostie cand l-a faultat in careu pe Flachi, care se afla intr-o pozitie din care nu putea face mare lucru. Este departe de forma buna care l-a adus in atentia marilor cluburi. Cu toate acestea, ofertele pentru el sunt numeroase", a notat site-ul.

HANDBAL. Antrenorul reprezentativei feminine, Gheorghe Tadici, si handbalistele de la Silcotub care au luat parte la CM din Rusia, Ramona Maier, Tereza Tamas, Raluca Ivan si Roxana Gatzel, au fost primiti cu flori si cu sampanie, la Zalau, de autoritatile locale si de suporteri. In semn de omagiu pentru performanta realizata de echipa nationala la Sankt Petersburg, unde Romania a cucerit medalia de argint, la ceremonia de ieri au luat parte, in afara oficialitatilor judetene, cativa dintre sponsori, precum si colegele de la echipa de club a celor patru handbaliste de la lotul national.

GIMNASTICA. Presedintele FRG, Adrian Stoica, a declarat ieri ca Nicolae Forminte va indeplini functia de antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin de la Deva. "Nicolae Forminte a fost numit la lotul olimpic de un an. Acum, singura schimbare este ca unele fete au implinit varsta senioratului, dar asta nu modifica deloc situatia", a spus Stoica. Oficialul FRG a mai afirmat ca, in prezent, nu se pune problema ca fostii antrenori, Octavian Belu si Mariana Bitang, sa revina la conducerea lotului olimpic: "Ei au declarat in presa ca in ianuarie vor studia ofertele primite din partea altor federatii. Daca dansii se razgandesc, e o alta poveste. Dar stiti si proverbul cu lupul la oi".
×
Subiecte în articol: sport