x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

20 Dec 2005   •   00:00

Ioan Andone, suspendat doua etape

Antrenorul dinamovist Ioan Andone a fost suspendat ieri pentru doua etape de Comisia de Disciplina a FRF. Tehnicianul "cainilor" a fost sanctionat astfel pentru eliminarea din meciul cu Poli Timisoara, ultimul din turul Diviziei A. De asemenea, in sedinta de ieri s-a mai hotarat ca FC Steaua este obligata sa plateasca pana la sfarsitul anului jumatate din valoarea pagubelor produse de suporteri la partida cu Rapid, de pe stadionul Giulesti, suma care se ridica la 33.306 RON. Restul urmeaza sa fie achitat dupa efectuarea expertizei.

CLASAMENT. Echipa nationala de fotbal ocupa locul 27 in ultimul clasament FIFA Coca-Cola al anului 2005, dat publicitatii ieri la Zurich. Romania a totalizat 686 puncte si si-a pastrat pozitia din luna precedenta. Pe primele trei locuri ale ierarhiei se afla Brazilia (840 puncte), urmata de fostele adversare ale "tricolorilor" in campania pentru CM 2006, Cehia (796 puncte) si Olanda (791 puncte).

SERIE A. Cristi Chivu a fost considerat de agentia Datasport cel mai slab jucator al partidei Sampdoria - Roma, scor 1-1, din etapa a 16-a a campionatului italian. "Romanul este departe de cea mai buna forma si a provocat penaltiul din care Sampdoria a reusit egalarea. Probabil ca fara interventia sa inutila si prosteasca la Flachi, Roma ar fi reusit victoria la Genova", a precizat agentia Datasport care l-a notat cu 4,5 pe Chivu.

TENIS. Elvetianul Roger Federer si jucatoarea belgiana Kim Clijsters au fost desemnati de Federatia Internationala de Tenis "campionii mondiali" ai anului. Sportivul in varsta de 24 de ani a castigat 11 turnee in 2005, reusind sa isi pastreze si titlurile obtinute la Wimbledon si US Open. Clijsters (22 de ani) a castigat noua turnee in anul care se incheie, printre care si cel de la Flushing Meadows.

PREMIERE. Campionul mondial la sabie, Mihai Covaliu, si campionul mondial la sarituri, gimnastul Marian Dragulescu, au fost desemnati cei mai buni sportivi dinamovisti ai anului. Premiul pentru cel mai bun antrenor dinamovist a revenit tehnicianului lotului masculin de gimnastica, Adrian Sandu, iar Gabriel Tamas a fost ales cel mai bun fotbalist dinamovist al anului. In cadrul galei au mai fost premiati gimnastul Ioan Suciu, componentele echipajului de 8+1, atletul Marian Oprea, sportivii de la caiac-canoe Florin Popescu, Loredan Popa, Ionut Anghel si Marian Sevici, halterofilul Adrian Jigau, pugilistul Viorel Simion, karatistele Claudia Nitu si Alexandra Mirea si judoka Ioana Dinea Aluas.

RAPID. Lotul giulestenilor se va reuni la 11 ianuarie, in vederea reluarii pregatirilor pentru returul campionatului si pentru partidele cu Hertha Berlin din "16-imile" Cupei UEFA. Dupa reunire, jucatorii vor pleca pentru cinci zile la Poiana Brasov, urmand ca apoi sa participe la un turneu in Antalya. Este in curs de stabilire un al doilea stagiu de pregatire in strainatate inaintea "dublei" cu nemtii.
×
Subiecte în articol: sport