x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

16 Dec 2005   •   00:00

Echipa lui Bölöni n-are psihic "european"


Rennes a parasit Europa pe usa din dos, fara sa obtina nici un punct in grupele UEFA. Dupa infrangerea cu 5-1 suferita de francezi in fata grecilor de la PAOK Salonic, antrenorul Ladislau Bölöni (foto) a tras concluzia ca echipa sa nu are inca psihicul necesar pentru a evolua cu succes intr-o cupa europeana. "A fost o seara dificila pentru noi. Ne-au perturbat multe lucruri, dar trebuie sa spun ca, din punct de vedere psihic, nu ne aflam inca la nivelul necesar pentru o competitie europeana", a precizat tehnicianul roman.

CUPA UEFA. Grupa E (ultimele meciuri): Strasbourg - Steaua Rosie Belgrad 2-2 (Gameiro ’79, ’90 / Basta ’34, Djokaj ’64); Roma - Basel 3-1 (Taddei ’14, Totti ’45, Nonda ’49 / Petrici ’78). Tromso a stat. Clasament final: 1. STRASBOURG 8p; 2. AS ROMA 7p; 3. BASEL 6p; 4. Steaua Rosie Belgrad 4p; 5. Tromso 3p. Grupa H (ultimele meciuri): Vitoria - Besiktas 1-3 (Saganowski ’11 / Ibrahim Toraman ’7, ’59, Youla ’17); Bolton Wanderers - FC Sevilla 1-1 (N’Gotty ’65 / Adriano Correia ’74). Clasament final: 1. FC SEVILLA 7p; 2. ZENIT SANKT PETERSBURG 7p; 3. BOLTON 6p; 4. Besiktas 5p; 5. Vitoria Guimaraes 1p. Echipele scrise cu majuscule s-au calificat in 16-imile de finala ale competitiei.

CM AL CLUBURILOR. Campioana Europei, Liverpool, s-a calificat in finala Campionatului Mondial al cluburilor dupa ce a invins ieri cu 3-0, la Yokohama, formatia costaricana Deportivo Saprissa. Golurile au fost inscrise de Peter Crouch (’3 si ’58) si Steven Gerrard (’32). Astazi este programat la Tokyo meciul pentru locul 5, intre Al-Ahly (Egipt) si FC Sydney (Australia). In finala mica se vor intalni duminica Deportivo Saprissa si Al Ittihad, echipa antrenata de Anghel Iordanescu. Tot duminica Liverpool va juca in finala impotriva brazilienilor de la Sao Paulo.

ARBITRAJ. Centralul Cristian Balaj a fost acuzat de cotidianul turc Fanatik ca nu a acordat doua penaltiuri in timpul meciului Vitoria Guimaraes - Besiktas, 1-3, din ultima etapa a fazei grupelor Cupei UEFA. In plus, jurnalul turc mentioneaza ca Balaj nu a vazut ca Souleymane Youla se afla in ofsaid in minutul 17, cand a marcat golul al doilea al lui Besiktas. "In afara acestor trei faze critice, Balaj a luat decizii bune", precizeaza Fanatik, jurnal care a acordat doua stele brigazii din Romania din care au mai facut parte asistentii Zoltan Szekely si Ionel Popa.

TRANSFER. Fostul capitan al lui Manchester United, Roy Keane (34 de ani), a semnat un contract pe 18 luni cu Celtic Glasgow. "Clubul Celtic este incantat sa anunte ca Roy Keane a semnat cu gruparea noastra. Jucatorul, care a marturisit anterior ca este fan al lui Celtic, si-a implinit un vis alaturandu-se acestei formatii. Contractul sau este valabil pana in iunie 2007", se mentioneaza pe site-ul gruparii scotiene.

×
Subiecte în articol: sport