x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

27 Iul 2005   •   00:00

"Poli" a luat un ghanez de la Livorno

"Poli" Timisoara l-a imprumutat pentru un sezon pe mijlocasul ghanez Emmanule Osei, care apartine formatiei Livorno, din Serie A. In varsta de 23 de ani, Osei a disputat 6 partide pentru italieni in sezonul trecut, dintre care 5 ca titular. Ghanezul a fost remarcat de Cosmin Olaroiu in partida amicala pe care Poli Timisoara a pierdut-o in fata lui Livorno, scor 1-2, duminica trecuta. El a mai jucat la echipa turca Sebatspor in 17 partide, pentru care a marcat doua goluri si a evoluat pentru Ghana, in victoria din acest an, scor 2-0, in fata Africii de Sud.

JIUL. Finantatorul echipei din Petrosani, Alin Simota, a dezvaluit faptul ca, pentru prima data in ultimii 15 ani, echipa a fost sprijinita financiar de Consiliul Judetean Hunedoara. "Cantonamentul efectuat de echipa in Ungaria ne-a costat 500 de milioane de lei. Mai mult de jumatate din suma a fost achitata de Consiliul Judetean Hunedoara. Am primit asigurari ca pe viitor vom mai fi ajutati in masura in care bugetul o va permite", a spus Simota.

GLORIA. Echipa bistriteana i-a transferat pe atacantul armean Arman Karamyan si pe fundasul Claudiu Sarmasan, fosti jucaori ai lui FC Brasov. In varsta de 26 de ani, Karamyan a jucat in primele divizii din Armenia (Kylia si Piunik Erevan), Ucraina (Arsenal Kiev), Grecia (Panahaiki Patras) si Romania (Rapid, FC Brasov). Sarmasan, in varsta de 28 de ani, evolueaza pe postul de fundas stanga. Echipa antrenata de Ovidiu Sabau l-a imprumutat pentru un an pe dinamovistul Alexandru Pacurar, care nu intra in planurile lui Ioan Andone pentru viitorul sezon.

FC BARCELONA. Antrenorul Frank Rijkaard isi va prelungi contractul cu gruparea catalana, care expira in vara lui 2007. "Noi am ajuns la un acord verbal. Mai exista cateva detalii care vor fi rezolvate la revenirea la Barcelona", a declarat presedintele Barcelonei, Joan Laporta. Rijkaard antreneaza campioana Spaniei din iunie 2003, iar in palmaresul sau de tehnician se mai inscriu nationala Olandei si Sparta Rotterdam.

MOLDOVAN. Atacantul lui "Poli" Timisoara a inceput formalitatile pentru a-si deschide o scoala de fotbal in orasul sau natal, Bistrita. "Deocamdata suntem in faza intocmirii actelor. Fratele meu se ocupa de toate formalitatile", a declarat Viorel Moldovan, care doreste sa inscrie echipe in campionatul national de juniori. Internationalul roman intentioneaza sa investeasca si intr-o baza sportiva, cel mai probabil una existenta deja, care ar urma sa fie modernizata.

NATATIE. Sud-africanul Roland Schoeman a stabilit luni un nou record mondial in proba de 50 metri fluture din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie de la Montreal. Acesta a fost inregistrat cu timpul de 22 de secunde si 96 de sutimi, batandu-si astfel propriul record, realizat cu o zi inainte. Americanca Jessica Hardy a stabilit un nou record mondial in semifinalele probei de 100 metri bras, cu timpul de 1 minut, 6 secunde si 20 de sutimi.

×
Subiecte în articol: sport