x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

23 Iul 2005   •   00:00

Guerini a castigat etapa a 19-a


Rutierul italian Giuseppe Guerini (foto), de la T-Mobile, a castigat ieri etapa a 19-a a Turului Frantei, desfasurata intre localitatile Issoire si Le Puy en Velay (153,5 km). In clasamentul general continua sa conduca americanul Lance Armstrong, care are un avans de doua minute si 46 de secunde in fata lui Ivan Basso inaintea ultimelor doua etape. Caravana ciclistilor se muta azi la Saint-Etienne, unde se va desfasura un contratimp individual pe distanta de 55 de km. Turul se incheie duminica, cu etapa Corbeil-Essonnes - Paris (144,5 km).

PROMOVARE. Atacantul Ionel Gane, care a semnat un contract pentru un sezon cu VfL Bochum, din liga a doua germana, a declarat ca doreste sa ajute la promovarea echipei in 1.Bundesliga. Gane il va avea ca antrenor pe Marcel Koller, cu care a mai lucrat si la St. Gallen si Grashopper Zurich. "Sub conducerea lui Koller am inscris mereu multe goluri. Stiu exact ce vrea si acest lucru ma va ajuta sa ma integrez. Ma antrenez aici de mai mult de o saptamana si am fost primit foarte bine. Toata lumea vrea sa promovam, iar eu sunt hotarat sa dau o mana de ajutor", a declarat Gane, care a marcat deja de doua ori pentru Bochum, in amicalul cu VfL Osnabruck.

SEARA CAMPIONILOR. Gica Popescu a anuntat ca suma stransa in urma organizarii meciului amical Romania 94 - Brazilia 94 se ridica la 376.973 de euro. Impresarul a explicat ca aceasta suma reprezinta valoarea ramasa in urma achitarii tuturor cheltuielilor de organizare, respectiv 276.973, la care s-a adaugat o donatie de 100.000 de euro, facuta de o persoana care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Cei 376.973 de euro vor fi impartiti in mod egal intre cele doua zone geografice ale tarii afectate de inundatii, Banat si Moldova.

EXEMPLU. Adrian Mutu a declarat ca doreste sa fie un exemplu pentru tineri si sustine ca vrea sa le demonstreze oficialilor lui Juventus Torino ca nu s-au inselat atunci cand au avut incredere in el, informeaza publicatia Corriere Canadese. "Pot fi un exemplu pentru tineri: cum am fost unul negativ, acum vreau sa fiu unul pozitiv, sa demonstrez tuturor ca se pot schimba, cu vointa si sacrificiu. In Romania nu mi-au fost iertate greselile din trecut si oamenii au ramas in minte cu imaginea mea din acea vreme. Vreau ca toti conationalii mei sa fie mandri de mine, mai ales cei 100.000 de romani care traiesc la Torino, eu joc si pentru ei", a spus Mutu. "Cei de la Juventus mi-au facut un cadou frumos, au crezut in mine, iar eu ii voi rasplati", a completat atacantul.

AUSTRALIA. Guus Hiddink a fost numit in functia de selectioner al echipei de fotbal a Australiei. Tehnicianul, care a mai antrenat Coreea de Sud si Olanda, va continua in paralel sa ocupe si functia de director tehnic la PSV Eindhoven. Tehnicianul olandez il inlocuieste in aceasta functie pe australianul Frank Farina, demis dupa Cupa Confederatiilor.

×
Subiecte în articol: sport